НОВИНИ

Байерн обърна Дортмунд в истинско зрелище насред Мюнхен

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:20, 07.03.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
байерн обърна дортмунд истинско зрелище насред мюнхен

129-то издание на "Дер Класикер" за пореден път ни предложи страхотен футбол, много голове и обрати, а отново под светлина на прожекторите беше Роберт Левандовски, който блесна с хеттрик за победата на Байерн с 4:2.

На стадион "Алианц Арена" гостите от Дортмунд стартираха шеметно и Ерлинг Холанд откри резултата само две минути след началото на двубоя, разписвайки след страхотен удар с левия крак, като имаше и рикошет в Джером Боатенг.

Седем минути по-късно отново Холанд беше на точното място, за да завърши прекрасно нападение на "жълто-черните", удвоявайки техния аванс.

Това обаче по никакъв начин не смути "баварците", които се върнаха в мача още до почивката след два гола на Левандовски. Полякът първо оползотвори чудесно подаване на Лерой Сане в 26-та минута, а в 44-та реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Коман.

През втората част Борусия трябваше да понесат нов удар, след като загубиха Холанд заради контузия в 60-та минута, но въпреки това съумяваха да удържат натиска на Байерн.

Защитата на Дортмунд обаче рухна в 88-та минута, когато Леон Горецка се разписа с удар от въздуха след опит на Мюние да изчисти топката при едно центриране.

Няма и 120 секунди по-късно Левандовски оформи своя хеттрик, а с това и крайния резултат, отбелязвайки с прецизен удар от границата на наказателното поле.

С тази победа Байерн си върна водачеството в Бундеслигата, което за няколко часа беше притежание на РБ Лайпциг. "Баварците" са с 55 точки, две повече от момчетата на Юлиян Нагелсман. Дортмунд от своя страна са на 6-то място с 39 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След новите мерки в Румъния: Няма засилен трафик на "Дунав мост" при Русе
След новите мерки в Румъния: Няма засилен трафик на "Дунав мост" при Русе
Утре гледат мярката на индиеца, буйствал на борда на самолет
Утре гледат мярката на индиеца, буйствал на борда на самолет