НОВИНИ

Байерн пак се препъна у дома

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
21:15, 10.04.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
байерн пак препъна дома

Байерн Мюнхен получи втори шамар тази седмица, след като се спъна у дома в Унион Берлин при равенството 1:1 в двубой от 28-ия кръг на германската Бундеслига.

Дръпналият със седем точки на върха преди този кръг шампион очевидно мислеше изцяло за реванша с ПСЖ в Шампионската лига, защото излезе с необичаен състав и действаше с видимо по-ниско темпо почти през цялото време.

18-годишният Джамал Мусиала беше един от най-добрите на терена и справедливо точно той откри резултата в средата на второто полувреме, когато беше намерен от Томас Мюлер.

Лежерната игра в отбрана на баварците беше наказана в 86-ата минута, в която Унион сензационно изравни чрез Маркус Ингвартсен, а атаката започна със... странично хвърляне.

Така лидерът Байерн Мюнхен вече води само с пет точки на втория РБ Лайпциг.

"Биковете" се възползваха от грешката на своя опонент и разбиха с 4:1 като гости Вердер.

В днешната среща, Лайпциг беше тотален доминатор на терена. "Червените бикове" успяха да открият в 24-ата минута, когато Дани Олмо засече подаване на Кевин Кампъл. Осем минути по-късно, Александър Сьорлот отбеляза с глава след асистенция на Нкунку.

В 41-ата минута отново Александър Сьорлот се разписа, правейки резултата класически. В 61-ата минута, Вердер успя да върне едно попадение след като Рашица се разпиа от дузпа.

Две минути по-късно Сабицер се възползва от подаване на Хендрикс, за да оформи крайното 1:4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още по-топло време утре
Още по-топло време утре
Пълен списък: Вижте кои са депутатите в 45-ото Народно събрание
Пълен списък: Вижте кои са депутатите в 45-ото Народно събрание