НОВИНИ

Байерн потрепери в края, но все пак взе своето при визитата си на Аугсбург

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:40, 27.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
байерн потрепери края все пак взе своето визитата аугсбург
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен се доближи само на точка от лидера в подреждането на Бундеслигата Байер Леверкузен, след като в среща от 19-ия кръг на първенството надигра с 3:2 като гост състава на Аугсбург.

Юношата на "баварците" Александър Павлович даде аванс на своя тим в 23-ата минута на двубоя, разписвайки след разбъркване в наказателното поле на домакините. За 19-годишния халф от сръбски произход това всъщност бе и дебютен гол в професионалния футбол, след като той дебютира за първия отбор на Байерн миналия октомври.

В добавеното време на първата част гостите от Мюнхен съумяха да удвоят аванса си, а този път точен за състава на Томас Тухел беше Алфонсо Дейвис, който отбеляза с прецизно изпълнение от дистанция.

След почивката Ермедин Демирович върна интригата в мача, намалявайки резултата на 1:2 в 52-ата минута, но само шест по-късно Хари Кейн възстанови преднината от две попадения за гостите, вкарвайки на празна врата в ситуация, която се наложи да бъде разгледана обстойно от ВАР, тъй като останаха съмнения за засада на английския нападател.

Разликата от два гола се задържа до заключителните минути на срещат, когато Аугсбург на два пъти получи право да изпълни дузпа. За нещастие на феновете по трибуните при първия изстрел от бялата точка Свен Михел пропусна, а при втория Демирович все пак беше точен, правейки резултата 2:3.

Това попадение върна интригата в двубоя за последните няколко минути, но в тях домакините не успяха да се доберат до равенството и така допуснаха третата си загуба в последните четири кръга в Бундеслигата.

В класирането след тази победа Байерн Мюнхен събра 47 точки, доближавайки се на една от лидера Байер Леверкузен, докато Аугсбург заема 12-ото място с 21 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Миков за некоалицията: Консумирането на власт сближава
Михаил Миков за некоалицията: Консумирането на власт сближава
Берое и Монтана 2003 записаха победи във втория етап на женското баскетболно първенство
Берое и Монтана 2003 записаха победи във втория етап на женското баскетболно първенство