НОВИНИ

Балъков: Взимаме си мача с Унгария и след това се класираме на европейското

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:33, 08.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Български футбол
балъков взимаме мача унгария класираме европейското

Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков даде оптимистична прогноза за предстоящия плейофен сблъсък на "трикольорите" с коравия отбор на Унгария.

Тази вечер от 21:45 ч. "лъвовете" излизат на Националния стадион "Васил Левски" срещу "маджарите", като срещата ще бъде предавана !

Според предшественика на Георги Дерменджиев начело на националите, отборът ни ще победи с лекота унгарците, а после ще отстрани победителя от сблъсъка Исландия - Румъния, за да се класира за първи път от 16 години насам на Европейско първенство.

"Вътрешно в себе си имам добро предчувствие за предстоящите баражи на националния отбор. Момчетата изиграха добри мачове с Ирландия и Уелс след пандемията. Видях доста позитивни неща. Головете, които получихме в края, бяха единствено от липса на късмет. Играчите вече са се отърсили от това, което се случи срещу Англия. Не говоря само за резултата (0:6), а като цяло за целия цирк, който стана тогава. Това не беше футбол. Дано това отърсване остане и да вървим само нагоре", коментира Балъков за "България днес".

"Оптимистично настроен съм. Вярвам, че тези, които ще вземат участие в срещата, ще бъдат безкрайно заредени с енергия. Взимаме си мача с Унгария и след това се класираме на европейското", убеден е треньорът на ЦСКА 1948.

Бившият капитан на националния отбор подчерта, че клубовете у нас трябва да работят за бъдещето на националния тим:

"За нас от ЦСКА 1948 пътят е да се налагат български играчи. Ние няма да се откажем от класни чужденци някой ден. Но основното е българинът! Ние трябва да му даваме шанс да играе, независимо какво се случва. Защото ако не го правим, няма да имаме национални отбори", завърши Краси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Давид Гофен е с коронавирус
Давид Гофен е с коронавирус
Спортното министерство отпуска близо 2 млн. лв. за спортните клубове
Спортното министерство отпуска близо 2 млн. лв. за спортните клубове