НОВИНИ

Българите извън топ 40 на спринта при мъжете от Световната купа по биатлон в Оберхоф

Най-добре от родните състезатели се представи Владимир Илиев, който се нареди 44-и и единствен от нашите биатлонисти ще стартира и в утрешното преследване

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:30, 05.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
владимир илиев зае десето спринта европейското биатлон швейцария
Снимка: БОК
Слушай новината

Българските биатлонисти останаха извън първите 40 по време на спринта на 10 км при мъжете за Световната купа, който се проведе днес в Оберхоф, Германия.

Най-добре от родните състезатели се представи опитният Владимир Илиев, който направи по два пропуска в двете си стрелби и в крайна сметка финишира 44-и на изоставане от 2:20 минути от победителя.

В същото време Антон Синапов пропусна две от мишените си на прав и това му коства влизане в топ 60, като биатлонистът от Смолян остана 64-и в класирането и така утре няма да стартира в преследването.

Извън него остана и последният български представител в днешния старт - Благой Тодев, който допусна две грешки в стрелбата си на легнал и се нареди 72-и в крайното подреждане.

Победител в днешния спринт пък пред родна публика стана Бенедикт Дол, за когото това бе втори последователен успех в тази дисциплина, след като той триумфира и в Ленцерхайде, Швейцария миналия месец.

Бившият световен шампион в спринта днес допусна една грешка при посещенията си на огневия рубеж и на финала изпревари само с 1.8 секунди норвежеца Струла Холм Лагрейд, който завърши втори, а последното място на подиума грабна още един състезател на "викингите" - Ендре Строьмсхайм.

В генералното класиране за Световната купа лидер продължава да бъде Йоханес Тингнес Бьо от Норвегия с 534 точки, следван от своя брат Тарей Бьо с 447 и Йоханес Дале с 394.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-старото футболно състезание в света – бъдете внимателни
Най-старото футболно състезание в света – бъдете внимателни
Германия обърна Гърция и оформи полуфиналното каре във второто издание на United Cup
Германия обърна Гърция и оформи полуфиналното каре във второто издание на United Cup