НОВИНИ

България без Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров на Световното първенство по плуване в Будапеща

йосиф миладинов титла 100 метра бътерфлай първенството швайцария
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 14.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Калоян Левтеров бе обвинен в липса на професионализъм от президента на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев. Причина за нападката стана нелепа контузия, която ще извади национала от Световното първенство в Будапеща. Шампионатът започва в неделя и ще бъде излъчен по БНТ 3.

Националният отбор заминава за унгарската столица утре, като страната ни ще има осем представители на престижния форум. Основната тема обаче е свързана с отсъствието на Левтеров.

„Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си срязва ръката на стъкло. В следствие на това има 20 дни забрана да плува. По тази причина той няма да участва на Световното първенство. За мен това е непрофесионално отношение от него и треньорът му“, заяви Аврамчев.

Първенството на планетата ще пропусне и Йосиф Миладинов, който също бе обвинен в липса на професионализъм.

„При Йосиф е горе-долу същата работа. След преболедуването на COVID-19 и отпадането от участие на Световното в Абу Даби, като че ли вдигна нослето малко повече. Сега той и неговият треньор заявиха, че не са готови за Световното в Будапеща.

Надеждите ни за добро представяне на първенството са свързани най-вече с Антъни Иванов. Той е категоричен, че обвиненията към него за неявяването на прословутите допинг проверки за безпочвени, но това няма да му повлияе негативно.

„Те ме приключиха със спорта, когато имах COVID-19, сега ме приключват за втори път, така че това няма да ми повлияе, а ще ме мотивира“, заяви Иванов пред БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-голям брой участници и спортове се очакват в следващото издание на фестивала "Албена 2022"
По-голям брой участници и спортове се очакват в следващото издание на фестивала "Албена 2022"
Градушка в пловдивското село Скобелево, засегнати са част от насажденията на жителите
Градушка в пловдивското село Скобелево, засегнати са част от насажденията на жителите