НОВИНИ

България излиза за победа срещу Гибралтар в дебюта на Младен Кръстаич

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:58, 23.09.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
българия излиза победа гибралтар дебюта младен кръстаич
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол излиза тази вечер в търсене на първа победа през 2022 година, а погледите ще бъдат насочени към новия селекционер Младен Кръстаич, който ще направи дебюта си начело на "лъвовете".

Съперник на трикольорите в мача от Лигата на нациите ще бъде отборът на Гибралтар, а двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград е с начален час 21.45 и ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport Студийната програма започва в 21.00 часа.

Техническият директор на БФС Георги Иванов - Гонзо определи този двубой като старт на "новото начало" в националния ни тим начело с Младен Кръстаич, който ще има за цел да окомплектова състав за предстоящите квалификации за Евро 2024.

Сръбският специалист пък сподели вчера по време на своята пресконференция, че всички в отбора са наясно колко е важна победата срещу Гибралтар тази вечер, като самият той не смята, че равенството 1:1 през юни ще окаже някакво влияние.

Първата сериозна промяна при Кръстаич е свързана със смяната на капитана на трикольорите, като той реши лентата да отиде на ръката на голямата звезда на тима ни Кирил Десподов. Футболистът на Лудогорец е и най-опитният сред настоящите повикани в състава със своите 31 мача и 6 гола с националната фланелка.

Успехът срещу Гибралтар тази вечер ще гарантира на България оставането в Лига С и за следващото издание на Лигата на нациите, след като "лъвовете" вече загубиха шансовете да се борят за първото място в групата и промоция за по-горното ниво на турнира.

Победата обаче може да се окаже ключова за националите ни и в битката за по-предно класиране в турнира, тъй като това ще има значение при определянето на урните за жребия за квалификациите за Евро 2024.

В момента трикольорите заемат 43-та позиция в общото класиране в Лигата на нациите, което праща България в предпоследната пета урна за жребия за пресявките за Евро 2024, който ще бъде изтеглен през октомври.

Какво сподели Илия Груев - младши за БНТ, вижте тук!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Натровени животни в квартали в Благоевград
Натровени животни в квартали в Благоевград
Година след градушката в Калояново: Какви са проблемите на зеленчукопроизводителите?
Година след градушката в Калояново: Какви са проблемите на зеленчукопроизводителите?