НОВИНИ

България с шестима представители в таекуондото на Европейските игри в Полша

българия шестима представители таекуондото европейските игри полша
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 10.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще има шестима представители в турнира по таекуондо на Европейските игри, които ще се проведат в Краков и Малополска, Полша между 21 юни и 2 юли.

Калина Бояджиева стана поредната, която си осигури място в надпреварата, след като спечели златен медал в категория над 73 килограма на турнир в Букурещ, Румъния, след като на финала победи с 2:0 точки Орсуля Падуа от Унгария.

Българското таекуондо ще изпрати почти целия си национален отбор на Европейски игри, като до момента официално са класирани националите Любомир Богданов (54 кг), Божидар Аврамов (63 кг), Митко Джорджев (68 кг), Калоян Бинев (74 кг), Николет Костова (49 кг) и Калина Бояджиева (над 73 кг).

"Сега вместо великолепната седморка на Игрите в Полша България ще бъде представена от шестима състезатели, което е отличен 6 за БФ Таекуондо, и ние сме изключително горди с това", каза президентът на федерацията Слави Бинев, който беше лично в Румъния да подкрепя състезателите.

В Румъния националите завоюваха още три бронзови медала благодарение на Александра Георгиева (56 кг), Габриела Кацарова (46кг) с личен треньор Христо Михалчев, и Селен Гюндуз (53 кг). Българските национали бяха водени в северната ни съседка от националния треньор Фарзад Золхадри.

В същото време в Скопие останалата част от националния отбор, предвождани от наставника Владими Далаклиев, също завоюва отличия по време на ранковия турнир G1.

Любомир Богданов (54 кг) спечели сребърен медал, а с бронз се окичи Калоян Бинев (74 кг), който въпреки тежката травма и дългото възстановяване, започна успешно състезанията от началото на годината. Бронз завоюва и Николет Костова (49 кг).

Следващите битки на националите ще бъдат на родна земя по време на Европейското клубно първенство, което ще се проведе от 27 до 30 април в София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийският шампион Роман Костомаров е започнал възстановителни упражнения
Олимпийският шампион Роман Костомаров е започнал възстановителни упражнения
ПФК Славия отбелязва 110 години от създаването си
ПФК Славия отбелязва 110 години от създаването си