НОВИНИ

България се изправя срещу Франция в осминафиналите на Евроволей 2023 в петък (8 септември)

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 06.09.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
българия изправя франция осминафиналите евроволей 2023 петък септември
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже ще изиграе в петък (8 септември) от 20:30 часа своя двубой от осминафиналите на Евроволей 2023 срещу Франция.

Арена на сблъсъка ще бъде зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна, която бе домакин и на всички досегашни срещи на "лъвовете", както и на всички останали мачове от група "В" на шампионата.

Билетите за битката между България и Франция вече са пуснати в продажба, а очакванията са отново момчетата на Пламен Константинов да разчитат на подкрепата от пълните трибуни в морската столица.

Дотук на европейското първенство "трикольорите" постигнаха две победи срещу Финландия и Украйна, но допуснаха поражения от Испания, Хърватия и Словения, което остави нашите момчетата на четвъртото място в група "В".

Това отреди на българите в осминафиналите да се изправят срещу един от най-силните отбори в Европа в лицето на Франция, който спечели група "D" на шампионата.

"Петлите", водени от италианския специалист Андреа Джани, започнаха с три последователни победи срещу Турция, Португалия и Израел, които до голяма степен им гарантира и първото място в подреждането. Тогава обаче дойде шокиращата загуба с 1:3 гейма от Румъния, но във вчерашния ден французите се върнаха на правилния път с категорично 3:0 срещу Гърция, за приключат груповата фаза с баланс 4-1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София чества 138 години от Съединението (Снимки)
София чества 138 години от Съединението (Снимки)
Три са потвърдените жертви след бедствието в Царево
Три са потвърдените жертви след бедствието в Царево