НОВИНИ

България ще опита да продължи възходящото си представяне на Евроволей 2023 с успех и срещу Хърватия

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:29, 03.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
българия опита продължи възходящото представяне евроволей 2023 успех хърватия
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол започна да намира верния ритъм на домашното европейско първенство, а в предпоследния четвърти от мач от груповата фаза "лъвовете" посрещат в Двореца на културата и спорта във Варна селекцията на Хърватия. Срещата е в неделя (3 септември) от 20:30 часа.

В съботната вечер момчетата на Пламен Константинов изиграха добър мач срещу Украйна и въпреки загубения първи гейм успяха да стигнат до обрат за крайното 3:1 в своя полза.

Успехът бе втори пореден за българите пред родна публика след този срещу Финландия в четвъртък. Припомняме ви, че всичко за нашия тим стартира със загуба във вторник срещу екипа на Испания.

По този начин след изиграването на първите три кръга в група "В" България заема второто място в подреждането с баланс 2-1, какъвто има и днешният съперник Хърватия, който, по подобие на нас, стартира участието си на Евроволей 2023 със загуба - от Финландия, но впоследствие записа победи над Украйна и Испания.

Сблъсъкът тази вечер във Варна пък може да се окаже ключов в борбата за втората позиция в подреждането в края на груповата фаза, ако приемем, че големият фаворит Словения вече си е гарантирал лидерското място.

В исторически план България и Хърватия са срещали веднъж в най-новата история на европейските първенства, като това се случва през 2007-а година в Москва. Тогава, мачът започва трудно за "лъвовете", които губят първите два гейма, но успяват да стигнат до пълния обрат и да се наложат с 3:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха 80 мигранти в камион край София
Откриха 80 мигранти в камион край София
Папа Франциск призова в Монголия за религиозен диалог с цел борба с фундаментализма
Папа Франциск призова в Монголия за религиозен диалог с цел борба с фундаментализма