НОВИНИ

България U19 за жени срази Бразилия и се класира за осминафиналите на световното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:30, 05.08.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
българия u19 жени срази бразилия класира осминафиналите световното първенство
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за жени до 19 години записа третата си поредна победа на световното първенство в Унгария и Хърватия, след като сразиха с 3:1 (25:12, 25:20, 21:25, 27:25) гейма състава на Бразилия.

По този начин момчетата на Борислав Крачанов вече са с баланс 3-1 в тази група "D", което им гарантира и продължаването на към фазата на директните елиминации. Към момента българките заемат 3-ото място в подреждането, въпреки че имат еднакъв актив с бразилките, които обаче са с малко по-добро геймово съотношение.

Тази вечер в залата в унгарския град Сегед обаче младите "лъвици" започнаха на много високи обороти и в първия гейм поведоха с 13:5 по пътя към успеха си с 25:12.

Втората част отново се разви по вкуса на нашите момичета, които продължиха с добрите си изяви и след 25:20 в своя полза удвоиха преднината си в резултата.

В третия гейм българките отново имаха аванс при 14:11, но бразилките отказаха да се предадат и обърнаха развоя на частта, за да намалят изоставането си след 25:21 в тяхна полза.

Най-оспорван пък бе четвъртият сет, в който момичетата на Борислав Крачанов пропиляха ранна преднина и в края дори трябваше да отразяват геймбол, но се справиха и с успешна блокада за 27:25 сложиха точка на спора в срещата.

Виктория Коева стана топ реализатор за победителките с 21 точки, капитанът Ива Дудова приключи със 17 (3 аса), а Микаел Стоянова се отчете с 14.

От другата страна Изабела Летисия Нунеш завършис 13 пункта на сметката си за Бразилия.

В последния си двубой от груповата фаза в неделя (6 авгус) България ще играе срещу Перу, а срещата е с начален час 22:05 българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бронзовата Йоана Илиева, Стойчо Младенов и Георги Давидов в "Арена спорт" на 6 август
Бронзовата Йоана Илиева, Стойчо Младенов и Георги Давидов в "Арена спорт" на 6 август
Анна Щербакова поднови тренировки след прекарана мононуклеоза
Анна Щербакова поднови тренировки след прекарана мононуклеоза