НОВИНИ

България загуби минимално от Иран в контрола, играна на "Колежа"

Единствения гол за гостите реализира Мохамад Мохеби в 13-ата, възползвайки се от груба грешка в българската отбрана, дошла секунди по-рано.

живо българия иран второто полувреме започна
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 07.09.2023 (обновена)
5933
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол отстъпи с 0:1 у дома на Иран в приятелска среща, която се изигра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, и така остана без успех от началото на календарната година.

Преди първия съдийски сигнал в мача пък всички родни национали излязоха с тениски в подкрепа на легендарния защитник и бивш селекционер на представителния ни тим Петър Хубчев, който се бори с коварна болест.

Единственото попадение в двубоя срещу "персите" падна още в 13-ата минута, когато Илия Груев-младши допусна груба грешка при опита си да върне една топка към вратаря Димитър Митов, а това позволи на Саман Годос да отмъкне и да центрира към Мохамад Мохеби, който реализира с глава на опразнена врата.

Гостите от Близкия изток създадоха и още няколко любопитни ситуации пред нашата врата, но до втори гол така и не се стигна в хода на двубоя.

От друга страна нашите „лъвове“ създадоха твърде малко в предни позиции, а някакво събуждане в нашите редици се усети едва в края на мача, но дори това не доведе до опасни ситуации пред стража на Иран.

Така, първият двубой на националния отбор на България в Пловдив след пауза от 40 години завърши с минимално поражение, а момчетата на Младен Кръстаич имат само няколко дни да променят представянето си, ако искат да стигнат до положителен резултат при визитата на Черна гора.

Припомняме ви, че „трикольорите“ гостуват в Подгорица тази неделя (10 септември) от 19:00 часа в мач от квалификациите за Евро 2024. Срещата ще бъде излъчена НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни програма стартира в 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младен Кръстаич пред БНТ: Добра проверка за нас, играхме с малко страх (ВИДЕО)
Младен Кръстаич пред БНТ: Добра проверка за нас, играхме с малко страх (ВИДЕО)
МС предлага да отпадне карантината за COVID-19
МС предлага да отпадне карантината за COVID-19