НОВИНИ

Българката Филипа Филипова беше главен съдия на международния турнир "Бианка Панова Интернешънъл къп 2023"

българката филипа филипова беше главен съдия международния турнир бианка панова интернешънъл къп 2023
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:32, 23.12.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Филипа Филипова беше главен съдия на международния турнир "Бианка Панова Интернешънъл къп 2023", който се проведе в Сингапур за втора поредна година.

Страната ни имаше няколко участнички в надпреварата. При девойките това беше Дара Малинова, представяща своя клуб София Спорт - 2017, Анастасия Калиева във възраст девойки старша възраст 2010 година и Мариана Бянкова 2011 година, състезателки на клуб по художествена гимнастика Чар-ДКС (Варна).

Анастасия Калиева е първа в многобоя при родените 2010-а и с четири златни медала на всички уреди - обръч, топка, бухалки, лента. Мариана Бянкова са класира първа в многобоя при набор 2011 и добави два златни медала на уредите - обръч и бухалки.

"Щастлива съм, че бяхме част от прекрасно организиран турнир, с множество участващи страни и клубове предимно от Азия, Австралия, Португалия. Нашите прекрасни момичета спечелиха златото на всички уреди и в трите възрасти. Показаха българската школа и класа, която продължава да открива и развива своите таланти! Запомнящи се, различни, атрактивни и силни", заяви специално за фейсбук страницата на БФХГ Филипа Филипова, която е и личен треньор на Калиева и Бянкова.

Освен с много златни отличия, с които се връщат нашите грации, те добавиха и няколко приза: Дара Малинова се окичи с приз "Мис елеганс", Анастасия Калиева с приз "Мис изключителна" и Мариана Бианкова - "Мис грациозност".

В многобоя при девойки старша възраст, който включва родените 2008, 2009, 2010 и е с награден фонд, златото отиде при Анастасия Калиева със сбор от 118.150 точки, а със среброто се окичи Дара Малинова със 116.750.

"Щастлива съм, че завършваме подобаващо в навечерието на Коледа", допълни още Филипова.

Дара Малинова спечели пет златни медала в многобоя и на отделните уреди в нейната възрастова група (родени 2009).

Олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио 2020 Симона Дянкова участва в галаспектакъла и проведе Мастър клас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астън Вила и Шефилд Юнайтед завършиха 1:1 в среща от 18-ия кръг на Висшата лига
Астън Вила и Шефилд Юнайтед завършиха 1:1 в среща от 18-ия кръг на Висшата лига
Бойкотите на олимпийските игри
Бойкотите на олимпийските игри