НОВИНИ

Българските полицаи на Игрите в Париж (ВИДЕО)

Над 45 000 полицаи охраняваха събитието, като много от тях бяха командировани както от Франция, така и от други страни, като една от тях е България. 

българските полицаи париж споделиха охранява събитие мащаба откриващата церемония игрите париж видео
bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 27.07.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж премина не и без помощта на органите на реда. Над 45 000 полицаи охраняваха събитието, като много от тях бяха командировани както от Франция, така и от други страни, като една от тях е България.

Един от репортерите на БНТ във френската столица Калин Гугов успя да говори с част от главните действащи лица по време на официалното посещение на президента Румен Радев в българското посолство в Париж.

"Нашето сътрудничество с Франция е дългогодишно. Ние поддържаме изключително добри контакти. Благодарение на министъра на вътрешните работи и на целия екип се стигна до нашето участие и оказване на подкрепа на колегите в нелеката задача, в това грандиозно мероприятие. Колегите са тук ежедневно и изпълняват задачи по опазване на обществения ред и осигуряването на сигурността. Надяваме се да превърнем това мероприятие в един щастлив празник за абсолютно всички граждани на Европа и света", сподели пред БНТ комисар Младен Благоев.

"На първо време да кажа, че сме приети на изключително високо професионално ниво. Оценяват ни. Представяме България достойно с граничните ни умения.", добави старши полицай Ралица Иванова.

"Сътрудничеството ни се изразява в това да подпомагаме колегите и общо взето това, което те ни поставят като задачи, ние да го изпълняваме, тъй като не сме си в нашата страна, а сме гости.", каза още командир на отделение Иван Раков.

Вижте целия материал във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са най-успешните спортове за България? (ВИДЕО)
Кои са най-успешните спортове за България? (ВИДЕО)
Огнена обсада в Калифорния, заплашва хиляди домове
Огнена обсада в Калифорния, заплашва хиляди домове