НОВИНИ

Българските представители на "Евровизия" 2022 зарадваха публиката в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 15.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Групата "Intelligent Music Project", която спечели конкурса за представяне на България на "Евровизия 2022", продължава своето национално турне.

Тази вечер тя гостува в Русе, където представя песента "Intention", с която ще се състезава през месец май в Италия. Кулминацията на концерта е именно изпълнението на одобрената песен.

Според автора ѝ д-р Милен Врабевски песента "Intention" или "Намерение" поставя въпроси за личната, вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, както и за намирането на правилния път в живота ни.

На сцената с много енергия се изяви пълният състав на групата - Рони Ромеро, солист на група Рейнбоу, Бисер Иванов, Славин Славчев, Стоян Янкулов-Стунджи, Иво Стефанов, Сами Ефтимов.

Първо като стил - това е мелодичен рок, който повдига настроението на хората, но посланието е, че всеки от нас, дори да има нещо кофти в него, той може да го пребори и както се казва човек сам избира дали да е кофти, дали да е добър, казва Иво Стефанов, клавишни инструменти.

Според Стоян Янкулов-Стунджи песента е и предизвикателство за музикантите след големия успех миналата година на италианската група "Манескин".

"Евровизия" е един огромен форум - конкурс за песен, за музика, за изпълнение, ще се радвам, ако накараме нашите сънародници да се чувстват горди, че са българи, казва Стоян Янкулов.

Следващият концерт на група "Intelligent Music Project" ще е на 17 декември, петък, в Стара Загора.

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът ще гласува допълнителни средства за образование
Кабинетът ще гласува допълнителни средства за образование
Екстремисти планирали убийството на премиера на Саксония заради ковид мерките
Екстремисти планирали убийството на премиера на Саксония заради ковид мерките