НОВИНИ

Българските щангисти с нов спонсор и безплатен лагер в Швеция

българските щангисти нов спонсор безплатен лагер швеция
Снимка: БФВТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 25.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото ръководство на федерацията по вдигане на тежести договори екипировка и подготвителен лагер за националите в Халмщадт, осигурени от световно известна компания.

Една от водещите световни компании в производството на спортни уреди и екипировка ще подпомага българските щанги. Това стана ясно, след като вицепрезидентът на шведската фирмата „Елейко“ Андреас Андрен посети страната ни и разговоря с президента на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Двамата са договорили пълно екипиране на нашите национали с опция и за младежките отбори, плюс колани, наколенки и други специализирани пособия и аксесоари.

От скандинавката компания вече взеха мерките на най-добрите български състезатели по време на лагера им на Белмекен.

Наред с това шведите осигуряват цялостното оборудване за предстоящото през април в София европейско първенство за мъже и жени. Щангите и останалите съоръжения след това ще бъдат предоставени на клубовете за тренировки и състезания на българските тежкоатлети.

Нещо повече – фирмата кани на свои разноски българския национален отбор на едноседмичен подготвителен лагер в Швеция. Офертата е нашите да тренират в елитен спортен комплекс заедно с най-добрите местни и руски щангисти. Най-вероятно българите ще се възползват от предложението през януари.

Припомняме, че преди месец България спечели домакинството на европейското първенство за мъже и жени през 2022 г., но шампионатът от 11 до 19 април в София е под огромен въпрос, тъй като процедурни хватки на клубове фантоми бавят регистрацията на новата управа вече близо половин година.

„Ако до две седмици нямаме развитие по регистрацията, за жалост ще се наложи да откажем европейското, което ще е огромна щета за престижа ни в световните щанги,“ заяви новият президент Ариф Маджид на пресконференция преди няколко дни.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гимнастичката Татяна Воложанина: Вълнувам се преди дебюта си
Гимнастичката Татяна Воложанина: Вълнувам се преди дебюта си
Неваксинираните тенисисти може и да играят на Australian Open
Неваксинираните тенисисти може и да играят на Australian Open