НОВИНИ

Българските таекуондисти с още три бронза на европейското клубно първенство в София

българските таекуондисти три бронза европейското клубно първенство софия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:09, 30.04.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Денис Димитров (ТК Херея), Александра Георгиева (Таекуондо Фитнес НСА) и Калина Бояджиева (ТК Херея) спечелиха бронзови медали в третия ден европейското клубно първенство по таекуондо, което се провежда в столичната зала "София".

При мъжете в категория до 63 кг Денис Димитров започна с победи над Раян Хуг от Австралия, Хамад Алмабрук от Саудитска Арабия и Джеси Ван Вулпен от Холандия. В полуфиналите "Рицаря" изигра изключително драматична среща срещу олимпийския вицешампион Мохамед Джендуби от Тунис, но за съжаление, отстъпи на именития си съперник и загуби двубоя с 4:5 и 14:15 точки.

При жените в категория до 49 кг Александра Георгиева елиминира последователно Екатерина Игнатиев от Испания, Шарън Воколи от Германия и Бейза Нур Тунгор от Тунис, но в полуфиналите състезателката на ТК Таекунодо Фитнес НСА беше спряна от хърватката Лена Стайкович след загуба с 1:2 рунда.

В категория над 73 кг при дамите Калина Бояджиева започна с победа над Артема Кицолу от Гърция, но в полуфиналите българката допусна поражение с 1:2 рунда от №1 в олимпийската и световна ранглиста Бианка Кук от Великобритания, въпреки че нашето момиче изигра много силна среща.

С представянето си на европейското клубно първенство по таекуондо в София състезателите на Пламен Трънски и на Димитър Аврамов показаха страхотно израстване и направиха много добра подготовка преди световното първенство в Баку в края на май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета чернодробна трансплантация във ВМА от началото на 2023 година (Снимки)
Трета чернодробна трансплантация във ВМА от началото на 2023 година (Снимки)
Нестандартните и остроумни решения в суровите условия на Ливингстън
Нестандартните и остроумни решения в суровите условия на Ливингстън