НОВИНИ

Българските волейболисти U17 завършиха подготовката си за световното първенство със загуба срещу Италия

Така възпитаниците на Теодор Богданов завършиха с победа над Бразилия и две загуби след тайбрек срещу силни школи във волейбола на приятелския турнир, проведен в зала "Левски София".

Национален отбор по волейбол за мъже под 17 години
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:02, 21.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже до 17 години приключи подготовката си за предстоящото световно първенство с поражение срещу Италия. Възпитаниците на Теодор Богданов отстъпиха с 2:3 (25:19, 24:26, 25:20, 16:25, 10:15) и завършиха с победа над Бразилия и две загуби след тайбрек срещу силни школи във волейбола.

Тридневната надпревара, която бе проведена в зала "Левски София" (19-21 август) при закрити врати, бе организирана от Българска федерация по волейбол специално като част от подготовката на тима за предстоящото световно първенство. София е домакин на шампионата на планетата в периода 24-31 август (зали "Левски София" и "Христо Ботев").

България направи силен старт срещу един от фаворитите на световното първенство. Отборът излиза напред в резултата два пъти, но съперникът изравни и спечели след тайбрек.

Александър Добрев наниза 27 точки, колкото имаше и италианският национал Федерико Аргано. Димитър Добрев добави 10 точки. Българите показаха силна игра на блокада, като постигнаха 15 точки в този елемент. Днес обаче липсваха асовете.

"Беше важно да дадем шанс на всички за игра и да видим кой-как ще се справи под напрежение. Доволен съм от турнира. Момчетата показаха постоянство, желание за игра, бореха се в абсолютно всички моменти", заяви селекционерът на българския тим Теодор Богданов за сайта на федерацията.

В четвъртък ще бъде обявен окончателният състав на България за шампионата на планетата. Първият двубой е срещу Испания в събота, 24 август, от 17:00 часа в зала "Левски София".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как е действала престъпната схема за укриване на данъци при търговия със зърно и торове?
Как е действала престъпната схема за укриване на данъци при търговия със зърно и торове?