НОВИНИ

Балкан (Ботевград) с трета поредна победа в Балканската лига

балкан ботевград трета поредна победа балканската лига
bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 08.12.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Бакетболният Балкан (Ботевград) постигна трета поредна в Балканска лига. В мач, игран в "Арена Ботевград", тимът на Небойша Видич победи македонския ФМП Академия с 80-71.

“Зелените” водеха с малко почти през целия мач като успяха да се откъснат напред след силна серия в третия период.

Балкан започна по-добре двубоя със серия 6-2, но постепенно съперникът изравни за 8-8, като след това играта вървеше кош за кош през цялото време. В края на първия период домакините се откъснаха с 6 точки преднина, за да се оттеглят на почивката при резултат 20-16 в тяхна полза.

Двата тима си размениха по една тройка след начало на втория период, а разликата падна на 2 точки при 23-21. За кратко Ботевградчани поведоха с 6 пункта, но гостите отново изравниха за 29-29. Най-голямата разлика в полза на българския тим бе 8 точки, но на почивката северномакедонците успяха да намалят на 3 точки при 42-39.

ФМП Академия изравни малко след началото на второто полувреме при 44-44.След това обаче "зелените" постигнаха серия от 13 поредни отбелязани точки, за да се откъснат за първи път в резултата с двуцифрена разлика при 54-44. Дълго време резултатът се задържа при 60-48 като никой от тимовете не успяваше да отбележи. ФМП намали изоставането си на 10 пункта, но Балкан не позволи разликата да бъде стопена до края на периода.

Две минути преди края на срещата гостите от Северна Македония се доближиха на 7 точки от момчетата на Небойша Видич при 78-71 резултат, но Балкан задържа преднината си и се поздрави с победата.

В следващия мач от Балканска лига на 21 декември ботевградчани приемат лидера в групата Апоел Галил Елион.

Преди това още в понеделник на 13 декември Балкан приема Черноморец в дербито от 7 кръг на НБЛ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегът отложи решителния мач между Аталанта и Виляреал от Шампионската лига
Снегът отложи решителния мач между Аталанта и Виляреал от Шампионската лига
Пожар изпепели апартамент в Русе
Пожар изпепели апартамент в Русе