НОВИНИ

Барселона излиза в Париж в опит да повтори чудото от 2017-та

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:03, 10.03.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
барселона излиза париж опит повтори чудото 2017
Снимка: paramountplus.com

"Каталунците" на Роналд Куман пристигат в Париж, след като загубиха с 1:4 първият сблъсък на своя "Камп Ноу" и с надеждата да повторят легендарния обрат от март 2017 година.

Тогава Барса навакса пасив от 4 гола срещу парижани, за да спечели реванша с 6:1 и да продължи към фазата на 1/4 финалите в Шампионската Лига.

Голямата разлика този път е, че реваншът беше на "Камп Ноу", докато сега мачът ще бъде на "Парк де Пренс".

Въпреки това Куман изрази увереност, че неговия тим е способен на нов подвиг тази вечер и допълни, че Барселона винаги може да отбележи три гола, особено ако звездата на тима Лионел Меси се намира във форма.

Само преди седмица "каталунците" осъществиха страхотен обрат в турнира за Купата на Краля, отстранявайки в полуфиналите съставът на Севиля след победа с 3:0 у дома. Навярно тази победа ще вдъхна самочувствие на Барса за двубоят тази вечер.

От своя страна Маурисио Почетино и ПСЖ ще им се иска да избегнат повтаряне на събитията от преди четири години.

Големият липсващ за домакините ще бъде контузеният Неймар, но бразилецът не бе в състава и за първия мач, когато парижани показаха, че могат да печелят и без него.

На "Камп Ноу" големият герой се казваше Килиан Мбапе, който отбеляза хеттрик и се очаква отново да поведе отбора тази вечер на "Парк Де Пренс".

Извън сметките на Почетино ще бъде и Мойс Кийн, който е заразен с COVID-19, докато Роналд Куман няма да може да разчита на двама от ключовите си централни бранители в лицето на Жерард Пике и Роналд Араухо, а аут от сметките е и Сержи Роберто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха на 2 години затвор каналджия, заловен с 12 мигранти
Осъдиха на 2 години затвор каналджия, заловен с 12 мигранти
България с 26-о и 35-о място на Световното по алпийски ски в Банско
България с 26-о и 35-о място на Световното по алпийски ски в Банско