НОВИНИ

Басейните и тенис кортовете отварят при специални мерки

bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 05.05.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Тренировките на открито вече са официално позволени, но само за индивидуалните спортове. Очаква се през следващите дни да отворят и басейните, но ако изпълнят всички санитарни изисквания, поставени от здравния министър.

Очаква се през следващите дни да отворят и басейните, но ако изпълнят всички санитарни изисквания, поставени от здравния министър.

В най-големия плувен комплекс в Бургас подготовката по отварянето вече започна. Включени са инсталациите за подгряване на водата, която трябва да достигне 26-27 градуса. Набавени са и необходимите дезинфектанти, които да гарантират безопасността на плувците.

Живко Иванов, директор на ОП "Спортни имоти": На всеки трениращ, който влиза в басейна, ще му бъде измерваната температурата. Направили сме тренировките да бъдат по един час, като след това ще имаме по около половин час след всички трениращи, за да бъде направена пълна дезинфекция на съблекалните и общите помещения.

В съблекалните и при душовете ще бъдат допускани определен брой спортуващи, като причината е спазване на отстояние от 2,5 м един от друг. Тоалетните също ще бъдат дезинфекцирани на всеки час.

Живко Иванов, директора на ОП "Спортни имоти": Взели сме и машини, с които ще направим дезинфекция на цялата съблекалня, след ползване от страна на състезателите.

Тези мерки ще важат и при отварянето на тенис кортовете. Любителите на спорта днес официално подновиха своите тренировки на открито.

Ивайло Георгиев: Това е единственият начин да се поддържаме здрави. Като стоим вкъщи нищо не печелим. Имам приятели, които в момента не могат да играят, поради факта, че дълъг период от време без игра, сега при първата възможност се контузиха.

Засега обаче всички спортни мероприятия от състезателен характер остават забранени.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови три положителни проби за коронавирус сред медиците в Пазарджик
Нови три положителни проби за коронавирус сред медиците в Пазарджик
УЕФА няма да изисква от националните федерации промяна във формата на шампионатите
УЕФА няма да изисква от националните федерации промяна във формата на шампионатите