НОВИНИ

Баща стреля с пистолет срещу 11-годишния си син в монтанско село

bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 05.06.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж е стрелял с пистолет по 11-годишния си син в Монтанско. Случката е станала снощи в двора на имота на 46-годишен мъж в село Долна бела речка.

11-годишното момче се изплашило и побягнало да се скрие при съседите. Униформените открили пред вратата на къщата 14 гилзи. Мъжът е бил задържан в полицията за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК.

"Не ми е добре. Питайте полицаите що го правят това, не аз. Що съм бил стрелял, ми викам, т'ва си е моя двор. Това е газов пистолет, стрелям с халосни патрони", коментира бащата пред екипа ни, но отказа да застане пред камера.

Детето не е пострадало. А съседите увериха, че момчето често си играе с техните внуци, затова потърсило убежище при тях.

"Помоли ме оня ден моите внучета да играят с неговите, цял ден си играят тука, но снощи какво е станало, не знам. Детето дойде изплашено, отначало не можа да ни обясни, после като се успокои, вика: "Тати стреля по мен". Говорих с майка му, след малко дойде полицията, прибраха си детето и това беше", обясни съседът Диан Костов.

Автор: Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Септември победи Ботев Враца в последния си мач в Първа лига засега
Септември победи Ботев Враца в последния си мач в Първа лига засега
Ангел Славков обяви групата на Славия за последния мач за сезона
Ангел Славков обяви групата на Славия за последния мач за сезона