НОВИНИ

Бащата на убитите деца в Сандански се изправи пред съда

bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 30.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата в Сандански е започнала досъдебно производство за отправени заплахи за убийство към Кристина Дунчева от мъжа, с когото е живяла на съпружески начала. Кристина е обвинена за жестокото убийството на двете й деца в края на миналата година.

Георги Трайков с адвоката си

Кристина Дунчева от близо два месеца е настанена в психиатрична клиника в Ловеч. Там на 8 април тя трябва да даде показания във връзка с жалбата й срещу бащата на децата Георги Трайков, подадена месец преди жестокото убийство малките Ивон и Васил.

"Кристина е написала писмено за тези заплахи още на 5-ти октомври, писмено е написала, че той е казал, че ще й отреже главата", каза братът на Кристина Дунчева Илиян Дунчев.

Адвокат Маньо Алексиев

"Досъдебно производство срещу Георги, по което вече трябва да се събират съответните доказателства. Разпита, първия, ще бъда извършен в Ловеч в присъствието на адвокат, но пред съдия", каза адвокатът на Кристина Дунчева Маньо Алексиев.

В началото на годината Кристина спечели дело за домашно насилие срещу бащата на убитите деца Георги Трайков.

Днес пред Окръжния съд в Благоевград той обжалва решението, което му забрани да доближава Кристина за срок от една година.

"Молят за неговата абсолютна отмяна, твърдят че не Дунчева е обект на домашно насилие, а всъщност е било упражнено такова спрямо Георги Трайков и не бил правилно анализирал съда събраните в първа инстанция доказателства", каза адвокатът на Кристина Дунчева Маньо Алексиев.

Георги Трайков за първи път днес се появи в съдебна зала. След края на заседанието обаче отказа да говори пред журналисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболният шампион ще се излъчи след 4 победи
Баскетболният шампион ще се излъчи след 4 победи
Джип се заби в къща в центъра на Русе
Джип се заби в къща в центъра на Русе