НОВИНИ

Баскетболистката Кайла Хилсман получи българско гражданство

Процедурата по натурализацията на американката завърши навреме за предстоящите мачове от квалификациите за Евробаскет 2025 през ноември срещу Унгария и Финландия.

Кайла Хилсман
Снимка: FIBA.basketball
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 26.10.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт

Американската баскетболистка Кайла Хилсман получи българско гражданство и ще може да играе за женския национален отбор на страната ни. Процедурата по натурализацията на играещата на позиция център състезателка бе започната преди месеци, като завърши навреме за предстоящите мачове от квалификациите за Евробаскет 2025 през ноември срещу Унгария и Финландия.

Кайла Хилсман е родена на 1 август, 1996 г. в Северна Каролина. Висока е 196 см. и се състезава на позиция 5. Дъщеря е на бившия играч от НБА Беноа Бенджамин, който има 15 сезона в лигата. След завършване на гимназия Кайла играе четири години в NCAA за университета Тексас А&M.

Професионалната си кариера баскетболистката започва в Полша за местния Познан, след което прекарва два сезона в Израел – първо в Макаби Хайфа, а после и в Макаби Ирони Рамат Ган. Следва едногодишен престой в руския Динамо Москва, след който през лятото на 2022 г. играе и в първенството на Мексико за Фуерса Рехия Монтерей.

Хилсман продължава кариерата си в унгарския МТК Будапеща, а после преминава в турския Анталия 07. През миналия сезон баскетболистката се състезава за друг тим от южната ни съседка Измит, където бе съотборничка с Гергана Иванова. Хилсман и тази година избра да не почива през лятото, като отново участва в мексиканското първенството с Фуерса Рехия Монтерей. От началото на този сезон носи екипа на финалиста в Еврокъп Бешикташ.

В кариерата си баскетболистката има мач и в WNBA за Чикаго Скай, като освен това е участвала и в тренировъчни лагери на други тимове от лигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфискуваха над 100 000 китайски „маркови“ химикалки
Конфискуваха над 100 000 китайски „маркови“ химикалки
Съдът реши: 10 000 лв. гаранция за Веселин Христов - собственик на фаталния балон
Съдът реши: 10 000 лв. гаранция за Веселин Христов - собственик на фаталния балон