НОВИНИ

Бенфика излъга Глазгоу Рейндърс и продължава напред в Лига Европа, Уест Хям разби Фрайбург

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:01, 14.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
бенфика излъга глазгоу рейндърс продължава напред лига европа уест хям разби фрайбург
Слушай новината

Отборът на Бенфика се класира за четвъртфиналите в турнира Лига Европа, елиминирайки с общ резултат 3:2 шотландския Глазгоу Рейнджърс.

След като преди седмицата в Лисабон двата тима завършиха при зрелищното 2:2, тази вечер на "Айброкс" само един гол направи разликата помежду им и за разочарование на публиката по трибуните той беше във вратата на техните любимци.

В 66-ата минута португалският състав организира светкавична контраатака, завършила с попадение на Рафа Силва, което първоначално беше отменено заради засада. Впоследствие обаче цялото нападение на "орлите" беше преразгледано със системата ВАР, която прецени, че 30-годишният халф е бил в редовна позиция при подаването към него и така Бенфика взе аванс в двубоя.

До края момчетата на Рогер Шмид удържаха крехката си преднина и за трета поредна кампания ще играят в четвъртфиналите на европейска клубна надпревара, като в последните два случая обаче ставаше въпрос за място сред най-добрите осем в Шампионската лига.

По същото време в Лондон Уест Хям разгроми с 5:0 на свой терен Фрайбург и също заслужи правото да продължи напред в Лига Европа.

Футболистите на Дейвид Мойс, които загубиха първата с 0:1, започнаха ударно и откриха резултата след само 9 минути игра чрез Лукаш Пакета, а малко след като изтече първият половин час Джарод Боуен удвои преднината на своя тим.

След почивката Аарън Кресуел и на два пъти Мохамед Кудус оформира убедителната победа за "чуковете", които продължават похода си към втори пореден финал в Европа след този в Лигата на конференциите през миналия сезон, когато те стигнаха и до триумфа в състезанието.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как патриарх Неофит спечели любовта на миряните и се превърна в духовен водач
Как патриарх Неофит спечели любовта на миряните и се превърна в духовен водач
ПАОК изхвърли Динамо Загреб от Лигата на конференциите след разгром на "Тумба", Десподов с принос за два гола
ПАОК изхвърли Динамо Загреб от Лигата на конференциите след разгром на "Тумба", Десподов с принос за два гола