НОВИНИ

Берое остана четвърти в Балканската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:23, 30.04.2021
Чете се за: 01:21 мин.
Европейски баскетбол
берое остана четвърти балканската лига

Баскетболистите на Берое (Стара Загора) загубиха малкия финал на Балканската лига срещу Гилбоа Галил с 84:67.

С едва 7 налични баскетболисти старозагорци успяха да бъдат равностойни на своя силен опонент само през първата половина на двубоя за бронзовите медали.

Добрата новина за българския тим в тази среща бе участието на цели трима млади баскетболисти – Михаил Комбаков, Дамян Минков и Младен Георгиев.

Михаил Комбаков, Станислав Ваклинов, Джими Гавин, Келъб Бишъп и Рейнс стартираха за Берое в срещата.

След откриващ кош за символичните домакини старозагорци отговориха с тройка, за да поведат в резултата за пръв път в срещата. С ново попадение Галил Гилбоа излезе напред, но "зелените" съумяха бързо да си върнат водачеството. В средата на частта беройци съумяха да затворят своя кош и макар да не намираха целта при всяко нападение направиха аванс от 5 точки, който се задържа няколко минути. В края на частта тимът от Израел все пак отбеляза няколко точки, на което подобаващо отговориха и беройци. Последният сигнал за първата четвърт дойде при 14:18 за Берое.

Втората част протече по коренно различен начин. Организацията в тима на Берое се загуби, а това даде възможност на символичните домакини да направят серия от лесни попадения, които ги изведоха напред в резултата. Любо Минчев опита да промени събитията с прекъсване. След паузата Михаил Комбаков бе точен от тройката и намали пасива на своя отбор на 6 пункта. С ново бързо нападение Гилбоа Галил добави две точки към аванса си. С игра за "зелените" се редуваха всички налични баскетболисти. Тройка на Комбаков оформи крайния резултат в частта – 32:16, с което тима от Израел вече водеше с 46:34.

След почивката Гилбоа Галил увеличи своята преднина пред уморения от липсата на достатъчно ротации тим на Берое. С Младен Георгиев, Дамян Минков и Мишо Комбаков "зелените" правеха всичко, което им е по силите. Авансът на символичните домакини набъбна до 20 точки. Старозагорци успяха да подобрят играта си и редуцираха своето изоставане на 14 точки. В края обаче Гилбоа Галил отново увеличи преднината си на 20 точки.

Последната четвърт стартира при 68:48. С последни сили "зелените" отново успяха да намалят своя пасив до около 15 точки. Тази дистанция се задържа до средата на частта, когато след три успешни нападения Гилбо Галил отново достигна до котата от 20 точки. В крайна сметка срещата приключи при 84:67.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов изказа съболезнования на Израел заради трагедията в Мерон
Бойко Борисов изказа съболезнования на Израел заради трагедията в Мерон
Академик (Пловдив) изпусна трофея в Балканската лига
Академик (Пловдив) изпусна трофея в Балканската лига