НОВИНИ

Берое загуби от Балкани в първата си проверка

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:09, 18.01.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
берое загуби балкани първата проверка
Снимка: ПФК Берое Стара Загора
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора загуби с минималното 0:1 от косовския шампион Балкани в първата си контрола по време на лагера в Алания, Турция.

По план старозагорци трябваше да се изправят срещу украинския Полися в първата си проверка, но този спаринг пропадна по вина на украинците.

В крайна сметка днес Берое се изправи срещу Балкани, като двата тима изиграха динамичен двубой, който беше решен от само едно попадение, което реализира Меритон Кореница още в 6-ата минута.

В средата на първата част пък стража на "зелените" Иван Караджов спаси дузпа на Назми Грипши.

Берое от свое страна също имаше своите шансове в срещата, като изстрели на Вини Трибуле и Денислав Станчев се отбиха от гредите.

В крайна сметка старозагорци така и не успяха да стигнат до гол и трябваше да преглътнат поражението, а след края на срещата старши треньорът Николай Киров сподели, че най-важното от двубоя е, че всички негови футболисти са останали здрави.

"Хубав и динамичен двубой се получи с много ситуации пред двете врати, за съжаление, обаче ние не успяхме да реализираме положенията си. Втората част стояхме по-добре на терена в сравнение с първата. По-важното е, че нямаме нито един контузен, защото на целия състав му се наложи да играе пълни 90 минути. Бяхме малко по-тежки в началото, но успяхме да подобрим динамиката. Дано да няма травми в контролите, защото групата ни е малка", заяви Киров.

"Исках да започнем контролите с по-лек съперник, но срещата не можа да се състои. Уважихме желанието на украинския съперник. Изправихме се срещу много тежък опонент. Балкани игра през есента в групите на Лигата на конференциите. Тяхната класа си пролича през първото полувреме, защото са завършен състав, а ние сме на другия полюс – изцяло нов състав. Дано тези контроли да съумеят да помогнат, за да се завържат връзки между състезателите, а и звената на терена", допълни българският специалист.

Наставникът на Берое изрази още надежда, че скоро ще може да разчита на всички свои футболисти.

"Надявам се по най-бързия начин да се възстановят отсъстващите. Очаквам четирима състезатели да се присъединят към нас по време на лагера. Като план всичко е на много сериозно ниво. Най-важно по време на тези лагери е нещата да вървят, както са планирани. При нас са малко объркани нещата. Надявам се да нямаме повече болни", завърши Николай Киров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външен консултант ще помогне за решаване на казуса с разменените бебета
Външен консултант ще помогне за решаване на казуса с разменените бебета
Андрей Новаков призова Европрокуратурата да се заеме с Nexo и даренията към "Да, България"
Андрей Новаков призова Европрокуратурата да се заеме с Nexo и даренията към "Да, България"