НОВИНИ

Берое запази мястото си във волейболния елит

Берое
Снимка: НВЛ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:41, 02.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

13-ият в класирането в редовния сезон на волейболния елит тази година Берое 2016, и първенецът в Западния регион и финалист във Висшата лига - Миньор Перник, премериха сили в решителен плейаут/плейоф за последната квота в мъжкия ни елит от следващия сезон. Срещата, състояла се на неутрален терен в пловдивската зала “Сила”, приключи с категоричен успех 3-0 за Берое 2016, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Старозагорци контролираха напълно развоя на събитията на терена през целия мач и заслужено запазиха мястото си в мъжкия ни елит и от следващия сезон.

Тимът от Стара Загора стартира по-успешно в мача, повеждайки уверено в първия гейм и трупайки удобна точкова разлика в своя полза при 20-14. Миньор обаче показа огромна мотивация и притисна противника при 21-20. Силите им не достигнаха за повече, като Берое 2016 отвори в своя полза при 25-21.

Жълто-черните стояха малко по-стабилно в началото на втория сет (6-4 в тяхна полза). Играта се завърза точка за точка (8-8), но след лек спад в концентрацията от страна на Миньор, Берое поведе с 10-8. Въпреки че и двата тима продължиха да допускат грешки, старозагорци успяха да задържат своята лидерска позиция и при 17-14, Мартин Михайлов взе таймаут в полза на Миньор. Това обаче не беше достатъчно и Берое 2016 грабна този гейм, приближавайки се до крайната победа.

Воденият от Марияна Димова тим от Стара Загора стартира по-успешно в третия гейм, дръпвайки напред в резултата от самото начало (6-3, 8-4). Въпреки че Миньор се опита да ги притисне до стената при 9-8, Берое 2016 отново натрупа преднина (12-8, 16-11).Отборът от Перник не намери сили да се противопостави и до края на сета записа едва три точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна твърди, че си е върнала контрола върху цялата Киевска област
Украйна твърди, че си е върнала контрола върху цялата Киевска област
Литва е първата страна от ЕС, която се отказа от руския газ
Литва е първата страна от ЕС, която се отказа от руския газ