НОВИНИ

Бездомник почина на стълбите на поликлиника във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 10.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Труп на починал мъж беше оставен на стълбите пред варненските поликлиники да чака полиция близо час пред погледа на пациентите - седнал, покрит с чаршаф. Сцената отприщи лавина от гневни коментари в социалните мрежи.

Мъжът бил на преглед при личния си лекар, за да вземе направление за уролог. Тъй като в поликлиниката няма такъв специалист, си тръгва.

Д-р Соня Цекова, управител на ДКЦ IV-Варна: Пациентът напуска сградата във видимо добро състояние, клатушкайки се, прилича на клошар, доста мръсен. Помислили са го даже за пиян.

От близкото заведение дали стол на мъжа и извикали личния му лекар, а управителката на ДКЦ IV се обадила на социалната служба в Общината.

Д-р Соня Цекова: И друг път се е случвало, даже с наш личен транспорт сме ги водили до приюта за бездомници. Покрай лечебното заведение много често има такива хора.

Докато се опитвали да помогнат на мъжа, той починал. Личният му лекар само установил смъртта. Обадили се в Районното полицейско управление, какъвто е редът при внезапно настъпила смърт.

Д-р Соня Цекова: Уведомихме съдебните медици на болница "Света Анна", казаха да не се пипа човекът, докато от МВР няма разрешение той да бъде извозен. Покрихме го, разбира се с един чаршаф, за да не стои така, но нямахме право да го пипаме.

От поликлиниката обясниха, че до идването на специализирана линейка, която да превози тялото, минали около 50 минути.

Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: Категорично няма да толерирам човешки лошо отношение към пациентите. Това за мен, което виждам, е недопустимо. Сигурен съм, че ще има санкционирани лица.

По случая в момента в поликлиниката тече проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има сделка за бюджета на ЕС
Има сделка за бюджета на ЕС
Четири държави досега са одобрили ваксината на "Пфайзер"
Четири държави досега са одобрили ваксината на "Пфайзер"