НОВИНИ

Започна проверка по случая с починалата пред болницата в Благоевград жена

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 09.12.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

68-годишна жена почина пред Вътрешното отделение на болницата в Благоевград. Тя е била с доказана пневмония, но с отрицателен PCR тест.

Проверка на РЗИ и двете болници в града трябва да установи защо не е била приета в частното лечебно заведение, тъй като държавното е изцяло за лечение на пациенти с COVID-19. Изпълнителната агенция „Медицински надзор" се самосезира по случая и също ще провери.

68-годишната жена от няколко дни се лекувала вкъщи от пневмония. Преди обяд се почувствала зле и заедно с дъщеря ѝ тръгнали да търсят помощ, за да бъде настанена в лечебно заведение. Отишли в Спешното отделение на държавната болница, от там пък ги препратили към частната.

Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград: В Спешното отделение е имало трима или четирима с COVID болни, колежката ги е изпратила в ПУЛС. Вече там не знам какво е станало. Тя реално не е приета в нашата болница. Що се отнася до т.нар. разкарване - добре знаете, че разстоянието е 20 метра от Спешното отделение до ПУЛС, то все едно са в една сграда. Не може да се нарече разкарване това.

От държавната болница ще проверяват защо жената е тръгнала към вътрешното отделение. По пътя тя се е почувствала зле и е починала пред сградата на отделението. Районът беше отцепен от полиция. Огледът продължи няколко часа, а близките отказаха коментар.

Цял ден не успяхме да се свържем с ръководството на частната болница, за да разберем дали на жената й е била отказана медицинска помощ. От здравната инспекция в Благоевград започнаха проверка на всички лечебни звена, през които се предполага, че е преминала жената, преди да почине.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 000 полицаи са заявили желание да се ваксинират срещу COVID-19
11 000 полицаи са заявили желание да се ваксинират срещу COVID-19
Председателят на Стратегическия съвет към президента: Липса на откритост са основните проблеми на сегашното управление
Председателят на Стратегическия съвет към президента: Липса на откритост са основните проблеми на сегашното управление