НОВИНИ

Безопасността е приоритет за организаторите на "Евровизия" 2021 в Ротердам

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:00, 04.02.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Още
Снимка: Eurovision
Слушай новината

След три месеца Ротердам ще е домакин на дългоочаквания финал на "Евровизия". Заради пандемията, песенният конкурс ще се проведе във формат, който позволява спазване на мерките срещу разпространение на коронавируса, но същевременно запазва блясъка на събитието. "Евровизия" събра 200 милиона зрители пред екраните през 2019-а година. БНТ ще излъчи на живо трите големи вечери на "Евровизия" през месец май.

"Ще се видим догодина в Нидерландия!"

Така преди две години в Тел Авив се роди мечтата на нидерландците за домакинство на песенния конкурс на "Евровизия" с победата на Дънкан Лорънс.

Специално за БНТ: Продуцентът на Евровизия 2021 увери, че конкурсът ще се проведе

Но COVID-19 промени плановете и организаторите бяха принудени да отменят конкурса през 2020 г. Сега обаче обещават подобаващо завръщане на "Евровизия" в Ротердам, разбира се, доколкото позволят ограниченията срещу коронавируса.

"За нас най-важни са безопасността, здравето и сигурността на всички участници, от екипите до артистите. Това е водещият ни приоритет. Ето защо следим отблизо развитието на ситуацията и подготвяме три сценария за провеждане на събитието", обясни изпълнителният супервайзър на конкурса Мартин Остердал.

Сценариите съчетават участия на живо със записи на изпълнения, а решението как точно ще изглежда "Евровизия" в Ротердам, предстои да се вземе в зависимост от обстоятелствата.

"Надяваме се, че ще имаме възможност да се видим в Ротердам през месец май и ще направим всичко по силите си през следващите седмици, за да може това да се случи", допълни Остердал.

Междувременно Франция стана третата страна, която обяви своята песен за финала тази година. Избраничката е 27-годишната Барбара Прави, в чиито вени тече сръбска и иранска кръв, с песента си "Воала". Тя се състезаваше с още 11 изпълнители, а изборът беше резултат от вот на телевизионните зрители и на жури.

Песента на Виктория влезе в топ 30 на най-любими песни в "Евровизия"

Представител на България в Ротердам ще бъде талантливата певица Виктория, която подготвя своята песен. Двата полуфинала и финалът ще са съответно на 18, 20 и 22 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евростратегия "От фермата до трапезата" - ще стане ли храната по-качествена?
Евростратегия "От фермата до трапезата" - ще стане ли храната по-качествена?
Баща уби 2-годишното си дете в Севлиево
Баща уби 2-годишното си дете в Севлиево