НОВИНИ

170 000 ученици и 30 000 учители се връщат в клас от днес

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:05, 04.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

Днес присъствено на училище тръгнаха и учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас. В училищата от началото на януари вече са и учениците от началния етап. Според просветния министър Красимир Вълчев днес се връщат 170 000 ученици и 30 000 учители. Той обобщи, че близо 740 000 деца, ученици и учители вече са ежедневно на училище.

Пред БНТ директорът на 23-о училище в София Нина Чанева каза, че са разделили децата в две смени, във втората - 8-и и 12-и клас. На всеки етаж ще има най-много по три класа. Маските са задължителни, уточни Чанева.

По-рано образователният министър беше в училище "Хенри Форд", където каза, че при влошаване на епидемичната обстановка, ще има затягане на мерките в сферата на образованието.

Красимир Вълчев заяви: "Има, защото февруари и март са рискови от епидемична гледна точка, все още няма колективен ефект от имунизациите, виждате в целия свят картата е тъмно червена, в Европа. Но няма как да спрем да живеем, да се учим, образованието си заслужава да поемем риск, ако ситуацията се влоши ще се предприемат мерки за затягане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
Архитекти искат вето на Закона за устройство на територията
Архитекти искат вето на Закона за устройство на територията