НОВИНИ

Необичайно време за февруари

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 04.02.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно топло като за февруари време ни очаква днес вече в цялата страна. За разлика от изминалите дни, когато максималните температури бяха в широки граници заради районите с по-трайни мъгли, днес, след мъгливото на много места утро, вятърът от северозапад ще се усили, ще ги разсее и до края на деня в цялата страна ще бъде слънчево с температури в повечето райони между 13° и 18°.

През нощта ще продължи да духа умерен, вече западен вятър. Ще бъде безоблачно, с минимални температури утре между 1° и 6°. До сутринта вятърът ще отслабне и на места в равнинната част от страната отново ще има мъгли, които още в часовете след обяд ще се разсеят и отново ще е предимно слънчево и по-топло от обичайното. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 15°.

Слънчево време ще преобладава и в планините. И там ще се задържи много по-топло от средното за месеца с максимални температури по най-високите върхове около нулата.

В планинските курорти - от 6° на Алеко, 10-11° в Пампорово и Боровец до 14° в Банско. Ще духа умерен западен вятър. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава висока.

Не само у нас, но и навсякъде на Балканите, температурите ще се задържат по-високи от обичайните за периода. Облачността ще е разкъсана, по-значителна в северозападните райони.

В района на Средиземноморието също ще остане необичайно топло и предимно слънчево, докато в останалата част от Европа ще преобладава облачно време със слаби валежи от дъжд на места във Франция, Великобритания и в западните части на Пиринейския полуостров.

По-топло от обичайното ще бъде у нас и в близките дни в повечето райони, а в равнините отново ще има мъгли. В събота ще преобладава слънчево време, но в неделя в Северна и Източна България облачността ще е значителна, в много райони и видимостта ще е намалена, на отделни места е възможно да преръмява, а дневните температури там ще са останат по-ниски.

В понеделник и вторник ще бъде ветровито, през първия ден - на места с превалявания, а температурите отново ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Сомалия заради нашествие на скакалци
Извънредно положение в Сомалия заради нашествие на скакалци
Джеко няма да е вече капитан на Рома
Джеко няма да е вече капитан на Рома