НОВИНИ

БФВТ погаси с лични средства дългове на старото ръководство към ММС и към НАП

бфвт погаси лични средства дългове старото ръководство ммс нап
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 01.07.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Неизплатени дългове на предишното ръководство на Българската федерация по вдигане на тежести към Министерството на младежта и спорта на стойност 13 600 лева бяха погасени с лични средства. Изчистено е и още едно задължение за 5400 лева на федерацията към НАП.

Дълговете бяха пречка спортното министерство все още да не е отпуснало средства към федерация, която от своя страна да провежда нормално дейността си. Следва федерацията по вдигане на тежести да входира към министерството всички документи и удостоверения, че дълговете са изчистени.

Като се очаква до две седмици БФВТ да получи цялото финансиране от ММС, за да могат да бъдат изплатени заплатите на всички треньори, състезатели и служители; да бъдат платени спортните лагерите, наемите към НСА, както и задълженията към всички подизпълнители.

„Тези задължения бях пречка да бъдат подписани договорите между федерацията и министерството и реално са финалната липсваща част от пъзела. Ангажирали сме няколко сериозни адвокатски кантори, като ще бъдат пуснати сигнали до всички възможни институции и хората, които са довели федерацията до тази безизходна ситуация, да поемат отговорност за деянията си. Ще използваме целия ресурс на държавата да бъдат справедливо наказани“, заяви Ариф Маджид, президент на БФВТ.

21 състезатели заминават за Европейското първенство за кадети в Молдова, което се провежда от 1 до 10 юли. Транспортните разходи ще бъдат поети с лични средства на президента на федерацията, а ММС ще покрие след първенството всички направени разходи от клубовете.

„През последните години нашите кадети бяха пренебрегвани и занемарени от предишното ръководство и в момента възстановяваме младежките попълнения в спорта. Залагаме много на новите надежди в щангите, това са нашите следващи таланти, ще развиваме и нови с времето. Смятаме, че ще имаме голям успехи на това европейско в Молдова“, коментира Ариф Маджид.

При девойките за Молдова заминават: Александра Николова, Бояна Костадинова, Руслана Атанасова, Магдалена Димитрова, Александра Иванова, Красимира Вълчева, Мария Арнаудова.

При юношите: Джан Зарков, Исус Кирилов, Симеон Арнаудов, Галин Продански, Виктор Костадинов, Нино Симеонов, Димитър Дончев, София Стефанова, Мерт Халатолу, Константин Балинов, Тошко Господинов, Ангел Георгиев, Танислав Ангелов, Александър Емилов.

Треньорски състав: Радослав Атанасов, Кръстина Атанасова, Живко Николов, Борислав Налбантов и Пламен Братойчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Емилиян Гебрев взривът в склада му няма общо с изпращането на военна помощ в Украйна
Според Емилиян Гебрев взривът в склада му няма общо с изпращането на военна помощ в Украйна
Везенков след преминаването му в НБА: Да напусна Олимпиакос е най-трудният избор, който някога съм правил
Везенков след преминаването му в НБА: Да напусна Олимпиакос е най-трудният избор, който някога съм правил