БФВТ възстанови Треньорския съвет

от Димитър Русев
13:39, 23.08.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
бфвт възстанови треньорския съвет
Слушай новината

След 13 години пауза Българската федерация по вдигане на тежести възстанови Треньорския съвет. Това стана на специално заседание в Нови извор, в което участваха представители на над 90% от клубовете у нас, като разходите по организацията бяха поети от новоизбрания президент на БФВТ Ариф Маджид. Помощното звено ще съдейства с експертиза и опит за израстването и утвърждаването на българските щангисти от деца до националните отбори. За председател бе избран старшията на националните тимове Иван Иванов, предвижда се той и членовете Радослав Атанасов (секретар), Борислав Налбантов, Никола Колев и Живко Николов да бъдат в близка връзка с центровете за да могат да решават бързо и ефикасно с тях възникнали въпроси. Треньорските съвети бяха до преди време част от много успешния български модел в спорта, тяхното закриване доведе до застой и регрес в голяма част от родните федерации.

Възстановяването на помощния орган е част от новата Програма за развитие и възвръщане успехите на българските щанги. Новото ръководство начело с Ариф Маджид е набелязало мерки, които да спомогнат за популяризирането и прогреса на вдигането на тежести у нас. Вече усилено се работи по нов маркетингов план, който да повиши интереса към този спорт и да позволи вдигането на тежести да достигне до повече деца и младежи. В ход е обновяване на визията, логото, интернет сайта, останалите инфоканали на федерацията и др.

Същевременно няколко мощни компании са готови да инвестират в българските щанги, но процедурни хватки засега осуетяват и бавят във времето техните намерения. Причината е жалба от члена на предишното ръководство Борислав Гидиков. Веднага след последното Общо събрание на 28 май т.г., бившият генерален секретар сезира съда, че неговият клуб „Родопи“ Пз и още над 20 клуба не са били поканени правомерно. Всички те обаче се оказаха без лиценз и без дейност, но лятната пауза бави решението на съда, а с това и възможността за стартиране на Програмата за развитие. Надеждите на екипа на президента Ариф Маджид са, че в близко време съдът ще се произнесе по жалбата и така ще даде възможност набелязаните мерки и промени да влязат в сила час по скоро.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
След трудния старт в Лига 1, Лион се подсили с Шакири
След трудния старт в Лига 1, Лион се подсили с Шакири
Ива Митева: Президентските избори ще са през ноември и е по-добре да са 2 в 1, ако не се състави редовно правителство
Ива Митева: Президентските избори ще са през ноември и е по-добре да са 2 в 1, ако не се състави редовно правителство