НОВИНИ

Билети за Игрите в Пекин няма да се продават заради COVID-19

Пекин 2022
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 18.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Билети за предстоящите Зимни олимпийски и Параолимпийски игри през февруари в Пекин няма да се продават на широката публика, като основаната причина е опасността от разпространение на COVID-19, съобщиха организаторите.

Билети ще има, но те ще бъдат пуснати на 4 февруари и ще бъдат разпределени само като „част от специална програма, чрез която ще бъдат поканени групи зрители да присъстват на място по време на игрите“.

Организаторите не са уточнили кой, нито колко души ще могат да влязат на съоръженията, но се очаква броят на феновете да бъде силно ограничен.

На зрители от чужбина вече беше забранено да присъстват на Игрите заради пандемията от COVID-19.

Пекин 2022 ще бъдат вторите поредни олимпийски игри, които ще се проведат без присъствието на публика, след като миналата година Игрите в Токио бяха организирани почти изцяло при закрити врати.

„Международният олимпийски комитет (МОК) приветства решението на съоръженията да има поканени зрители“, каза говорител на МОК.

„Ние уважаваме политиката за наличие за зрители в интерес на безопасните Игри за всички“, споделиха още от Международния олимпийски комитет.

Новината идва само няколко дни, след като от Пекин съобщиха за първия си случай на варианта Омикрон на COVID-19. Повече от 20 милиона души са в локдаун в Китай в резултат на нарастването на заразените с коронавируса.

Най-интересните състезания от Олимпийските игри ще можете да наблюдавате на живо по БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът: Принципът на преизчисление на пенсиите трябва да бъде променен
Омбудсманът: Принципът на преизчисление на пенсиите трябва да бъде променен
Колекторските фирми искат закон и регистър за дейността им
Колекторските фирми искат закон и регистър за дейността им