НОВИНИ

Биляна Дудова пред БНТ: Най-голямата ми мечта винаги е била олимпийската титла (ВИДЕО)

биляна дудова бнт голямата мечта винаги била олимпийската титла видео
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 07.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Биляна Дудова се завърна у нас, след като успешно завоюва квота за Олимпийските игри в Париж в категория до 62 кг при жените на европейската олимпийска квалификация по борба, която се проведе в Азербайджан.

В Баку многократната ни европейска и световна шампионка записа два категорични успеха, без да даде техническа точка на своите съпернички и така се превърна във втория ни представител в борбата с виза за Париж 2024 след Семен Новиков, който я заслужи още през септември миналата година по време на световното първенство в Белград.

"Много съм щастлива, че успях най-накрая да спечеля тази квота. Искаше ми се да го направя още по време на световното, но не се получи. Готвих се половин година специално за това състезание и съм радостна, че съм по-близо до най-голямата ми мечта - олимпийската титла", заяви Дудова при пристигането си на летище "София" пред камерата на БНТ.

"На шведката доста ѝ бях набрала, защото загубих от нея по доста глупав начин на европейското първенство. Този път я надвих категорично, а след това се справих и с французойката, като и двете противнички съм ги побеждавала много пъти. Знаех, че трябва да бъда уверена и да си свърша работата", продължи тя.

Носителката ни на общо осем медала от големи първенства разкри още, че познава добре голяма част от състезателките, които може да срещна на тепиха по време на Игрите в Париж 2024 и знае какво трябва да направи, за да изпълни своята мечта - да стигне до златния медал.

"Ще дам всичко от себе си да се подготвя по най-добрия начин за Олимпийските игри в Париж 2024 и се надявам съм здрава. Аз се занимавам с борба вече 14 години и най-голямата ми мечта винаги е била олимпийската титла. Познавам повечето от противничките си и знам какво трябва да направя срещу тях. Очакваме ме много труд, но вярвам, че ще постигна това, което искам", завърши Биляна Дудова.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дербито на Шотландия между Рейнджърс и Селтик завърши с шест гола и без победител
Дербито на Шотландия между Рейнджърс и Селтик завърши с шест гола и без победител
Израел се изтегля от Хан Юнис
Израел се изтегля от Хан Юнис