НОВИНИ

Битките на лидерите: Кои са победителите по райони?

bnt avatar logo
от Мария Колева
14:44, 03.04.2023
Чете се за: 04:17 мин.
Политика
Слушай новината

При 100% обработени протоколи в 28 многомандатни района коалицията "ГЕРБ-СДС" печели първото място в 20 от тях. Това са Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Видин, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Пловдив област, Сливен, Смолян, София област, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

При обработени 100 % протоколи, коалиция "ПП-ДБ" е на първо място в Пловдив град и в Русе. Коалицията печели изборите в трите многомандатни избирателни района в София.

ДПС е първа политическа сила в Разград, Силистра и Шумен.

Все още не са напълно обработени протоколите в Кърджали, Монтана и Търговище. Данните там до момента сочат, че в Кърджали води ДПС, в Монтана - ГЕРБ-СДС, в Търговище - ДПС.

Кой къде печели - вижте резултатите в областите със 100% обработени протоколи

Партиите и коалициите и на тези избори заложиха на бивши министри, депутати с опит и знакови партийни лица за водачи на своите листи.

Какво показаха лидерските битки по райони:

София 23 МИР

При 98,73% обработени протоколи в най-големия избирателен район побеждава коалицията ПП-ДБ с водач Кирил Петков с почти два пъти повече гласове от ГЕРБ-СДС с водач Румен Христов. Трети е Николай Дренчев от "Възраждане".


София 24 МИР

ПП-ДБ побеждава и в 24-ти район в столицата - с почти 40% от гласовете води Христо Иванов пред Тома Биков от ГЕРБ-СДС с малко над 25% подкрепа. Трети е Петър Петров от "Възраждане".

София 25 МИР

В така наречения лидерски район най-много гласове събира Христо Петров-Ицо Хазарта от ПП-ДБ. Зад него остават лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Пловдив

ПП-ДБ бият и в Пловдив-град. Бившият председател на парламента Никола Минчев побеждава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Трети е Ангел Георгиев от "Възраждане".

Варна

Във Варна Даниел Митов от ГЕРБ-СДС побеждава Даниел Лорер от ПП-ДБ с повече от 10 хиляди гласа. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов остава трети, с по-висок от средния за страната резултат за партията си.

Хасково

И в Хасково ГЕРБ-СДС побеждават ПП-ДБ. Делян Добрев събира доста по-голяма подкрепа от Асен Василев, на трето място са ДПС. Трети е Сезгин Мехмед от ДПС.

Благоевград

В Благоевград ГЕРБ-СДС са първа сила. Росен Желязков събира най-много гласове, втори е Делян Пеевски от ДПС. Андрей Гюров от ПП-ДБ остава трети.

Кърджали

При 84,44% обработени протоколи в Кърджали традиционно побеждава ДПС - лидерът Мустафа Карадайъ получава над 70 на сто от гласовете, втора е Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС, а трети - Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Стара Загора

В Стара Загора при 99,8% обработени протоколи Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС побеждава Радослав Рибарски от ПП-ДБ. Трета е Искра Михайлова от "Възраждане".

Бургас

ГЕРБ-СДС бият и в Бургас - Жечо Станков побеждава Константин Бачийски от ПП-ДБ. Трети са ДПС с водач Севим Али.

Русе

В Русе с около 600 гласа Мартин Димитров от ПП-ДБ побеждава Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Трети е Златан Златанов от "Възраждане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж подкрепи с близо 90% забраната за отдаване под наем на електрически скутери
Париж подкрепи с близо 90% забраната за отдаване под наем на електрически скутери
В Русе младеж с присъда за изнудване, грабеж и побой отива отново на съд
В Русе младеж с присъда за изнудване, грабеж и побой отива отново на съд