НОВИНИ

Битов семеен скандал е причина за двойно убийство и самоубийство в Черногорово

битов семеен скандал причина двойно убийство самоубийство черногорово
Снимка: МВР - Пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 19.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Семеен скандал е причината за двойното убийство и самоубийство в село Черногорово. Това съобщи Стоян Павлов, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик. По-рано днес от Областната дирекция на МВР в града информираха за тежкото престъпление.

"Около 9.30 ч. сутринта е подаден сигнал за стрелба в село Черногорово. Незабавно към мястото са се насочили няколко екипа на полицията от Областното районно управление на МВР. При пристигането си на място те са намерили труповете на три лица - две жени и мъж", каза Стоян Павлов, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик. Според данните, които имаме на този етап, се касае за битов семеен скандал, който е станал по банален повод.

Оперативна следствена група е извършила оглед на мястото и е установила, че и тримата са мъртви. Те са членове на едно домакинство – баща, неговата съпруга и неговата дъщеря, добави той.

"Причина за смъртта са по две огнестрелни наранявания в телата на жените и едно в областта на слепоочието на мъжа. Това ни дава основание да работим по хипотезата, че се касае за т.нар. разширено самоубийство – 71-годишният баща е прострелял съпругата си и дъщеря си, след което се е самоубил", обясни наблюдаващият прокурор.

Той добави, че на този етап предстои да бъде прецизиран видът на огнестрелното оръжие, назначени са съответните експертизи. Мъжът е имал разрешително да носи и да съхранява огнестрелно оръжие.

След проведени разпити на очевидци и съседи, мъжът е бил добре охарактеризиран, той никога не е бил в полезрението на органите на МВР, каза още прокурор Стоян Павлов.

Пострадалата дъщеря, 45-годишната жена, е пребивавала дълги години в чужбина, където е работила и живеела, върнала се е може би на почивка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста младежите, участвали в грабеж и гонка с полицията
Оставиха в ареста младежите, участвали в грабеж и гонка с полицията
Христо Янев е новият старши треньор на Ботев Враца
Христо Янев е новият старши треньор на Ботев Враца