НОВИНИ

Трагедия в Пазарджишко: Мъж уби жена си и дъщеря си, след което се самоуби

bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 19.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Двойното убийство с последвало самоубийство на извършителя потресе жителите на пазарджишкото село Черногорово. Тази сутрин възрастен мъж застреля съпругата си и дъщеря им след което се самоуби. Според хора от селото, семейството е било добро и никой не е очаквал да се стигне до кървавата драма.

Семейна трагедия завърши с три жертви в пазарджишкото село Черногорово. Минути преди 10:00 часа тази сутрин от къща в една от големите махали се чуват изстрели. Минути по късно става ясно, че 71-годишният Стефан Дивеков, по прякор Хищника, е застрелял съпругата си Невена на 71 години и дъщеря им Милка на 45 г.

Борис Дивеков - съсед: "Чухме изстрели, първо два изстрела и после още два. Четири изстрела, пет, чухме,че стреля."

В Черногорово са ужасени от случилото се. Според съседите, Стефан Дивеков не е бил конфликтна личност. Преди 3 години дори влезе в новините с благородната си постъпка, като намери портфейл с близо 3000 лв. в него и го върна на собственика. В последно време обаче прекалявал с алкохола, разказват хората в селото.

Кирил Анов - съсед: Вкъщи да са имали скандал това не съм чувал, но предполагам, че трябва да има, щом се е стигнало до такова състояние да си избие семейството."

"Добро семейство бяха, познават се тука сред хората като добри и възпитани хора. Най-вероятно битов скандал", каза Димитър Вринчев, кмет на с. Черногорово.

Битов семеен скандал е причина за двойно убийство и самоубийство в Черногорово

Вероятно мъжът е застрелял жена си и дъщеря си, след което се е самоубил.

"По две огнестрелни наранявания в телата на жените и едно в областта на слепоочието на мъжа. Данните, които имаме, но предстои да проверим, е че се касае наистина за битов семеен скандал, който е по банален повод", обясни Стоян Павлов - наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик.

Извършителят не е криминално проявен. Бил е ловец, затова е имал пистолет и две ловни пушки с надлежните разрешителни. Работата по изясняване на случая продължава, като Окръжната прокуратура в Пазарджик наблюдава досъдебното производство.

Репортаж: Таня Кабурова, Деян Цветков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд открива свои филиали в 12 училища
Ботев Пд открива свои филиали в 12 училища
Даниел Иванов-Аоияма със седма загуба на големия турнир по сумо в Токио
Даниел Иванов-Аоияма със седма загуба на големия турнир по сумо в Токио