НОВИНИ

Бившият вътрешен министър Валентин Радев с коментар за разследването на ОЛАФ

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:40, 03.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
бившият вътрешен министър валентин радев коментар разследването олаф
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Бившият вътрешен министър Валентин Радев заяви, че не е имал възможност да откаже подписването на договора за доставка на автомобилите от обществената поръчка, която ОЛАФ разследва.

"България е правова държава, в която ПП ГЕРБ трети мандат утвърждава върховенството на закона като основен принцип на демокрацията" - заяви той.

"През февруари 2018 г., когато оглавявах МВР, беше сключен договор за доставка за нуждите на министерството на автомобили с повишена проходимост. Обществената поръчката за тази доставка бе преминала процедури по обжалване, включително и пред състав на Върховния административен съд, който бе потвърдил избора на доставчик. Като министър нямах никакво законово основание да не се съобразя с влязло в сила съдебно решение на висш орган на съдебната власт на Република България и единствената ми възможност бе да възложа подписването на договора за доставка", обяснява Радев.

По думите му, политическите интриги по повод тази обществена поръчка потвърждават единствено безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат и "подценяването интелигентността на българския избирател".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
91-годишен мъж загина при пожар в дома си в Пловдив
91-годишен мъж загина при пожар в дома си в Пловдив
Мария Бакалова е номинирана за "Златен глобус" 2021
Мария Бакалова е номинирана за "Златен глобус" 2021