НОВИНИ

БНТ и Македонското радио и телевизия подписаха договор за сътрудничество

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:31, 10.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Общество
Слушай новината

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и неговият колега - генералният директор на Македонското радио и телевизия Марян Цветковски подписаха договор за сътрудничество като дадоха заявка за задълбочаване на съвместната работа, обмен на информация и продукция.

Двете телевизии препотвърдиха своите добри работни отношения, дългогодишно партньорство и погледнаха към бъдещето.

"Това е договор с Македонската обществена телевизия, в който се надяваме да започнем да работим по-активно, да разменим предавания - техни да покажем на българската телевизия, наши - на македонската. И докато политичарите правят политика, историчарите правят история, ние да правим телевизия. Можем да покажем красиви репортажи за Македония, за Охрид, страхотни места има, те могат да видят български. Може да има македонска музика и фолклор, ние може да им дадем наш, и двата народа да се опознават и да се чуват. Мисля, че това е пътят", каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"Радвам се за приятелските ни отношения с БНТ и, както каза колегата, ще продължим да правим размяна на програми в областта на туризма, на културата, на образованието, на музиката, на новини. Искаме да отворим кореспондентско бюро в София. Надявам се, че и БНТ ще отвори такова в Скопие. Така, че заедно да можем да сближим още повече телевизиите", каза генералният директор на Македонското радио и телевизия Марян Цветковски.

Сближаването предвижда и внедряването на иновации, квалификацията на кадрите и обединението на ресурси за реализиране на копродукции.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Спомняме си за спасяването на българските евреи и за моралния урок, завещан от предците ни
Радев: Спомняме си за спасяването на българските евреи и за моралния урок, завещан от предците ни
Саша Антунович е новият спортен директор на Царско село
Саша Антунович е новият спортен директор на Царско село