НОВИНИ

Предадоха на съд мъжа, прегазил служителка на "синя зона" в Самоков

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:18, 10.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
Криминално
Слушай новината

Мъжът, който прегази с колата си жена миналото лято в Самоков, е предаден на съд. Неделка Джикова, която получи тежки наранявания, дълго време беше в кома и още се възстановява. При инцидента извършителят Виктор Делигълъбов е бил дрогиран зад волана.

Виктор Делигълъбов е предаден на съд за умишлено причиняване на тежка телесна повреда. Мъжът е бил зад волана на автомобил с камера за обратно виждане и парктроник. Тръгнал е да прави маневра назад, виждал е облечената в светлоотразителна жилетка служителка на "синя зона" в Самоков Неделка Джикова и въпреки това е ударил жената. Тя паднала, а той продължил, прегазил я и втори път. Все още обездвижената Неделка говори пред "По света и у нас".

"Не мога самостоятелно да върша нищо, не мога да се обслужвам сама. Помага ми се. Надявам се да си свършат работа съдиите, навежда ме на мисълта, че може да има някаква справедливост. И трябва да има, защото когато един човек бъде наказан, вече другите ще се опитат да се осъзнаят дали да направят подобно нещо или не", разказва пострадалата Неделка Джикова.

Шофьорът, прегазил жена в Самоков: Съжалявам, не съм избягал

Доказателства в подкрепа на тезата, че Делигълъбов е действал с умисъл прокуратурата вади от фактите, че мъжът е бил зад волана, след като е употребил наркотици. Освен това е напуснал мястото на катастрофата и не е оказал помощ на пострадалата.

"Характерното за този вид престъпления, когато водачите управляват автомобили след употреба на алкохол и наркотици, като по този начин сами създават предпоставки за възникване на катастрофи и конкретно в случая с вредно последствие - телесни повреди на пострадалото лице", допълни Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Ако бъде признат за виновен Делигълъбов може да лежи в затвора от 3 до 12 години и ще бъде лишен от шофьорска книжка. Пострадалата Неделка Джикова ще предяви граждански иск за обезщетение.

Протест в Самоков срещу освобождаването на дрогирания шофьор, блъснал жена

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серджо Консейсао: Не спряхме да вярваме
Серджо Консейсао: Не спряхме да вярваме
Родители: Липсва лекарство за "преждевременен пубертет" в аптеките
Родители: Липсва лекарство за "преждевременен пубертет" в аптеките