НОВИНИ

Чък Норис стана на 81 години

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 10.03.2021
15964
Чете се за: 03:17 мин.
Любопитно
Слушай новината

Неостаряващата звезда на екшън филмите Чък Норис е роден под името Карлос Рей Норис в Райън, Оклахома. Във вените му тече ирландска и индианска кръв.

Родителите му се развеждат, когато е на 16 години, а самият Норис описва детството си като мрачно. Той не бил атлетичен, а стеснителен и посредствен, а другите деца му се подигравали заради смесения произход. Тогава той си мечтаел да набие мъчителите си. Години по-късно мечтата му се сбъдва.

През 1958 година Карлос влиза във военновъздушните сили на САЩ като въздушен патрул и е изпратен в база в Южна Корея. Там получава прякора си Чък и започва тренировките по Танг Су До, което по-късно довежда до създаването на собственото му бойно изкуство Чунк Кук До.

През 1962 г. Норис е освободен от военна служба и отваря верига от училища за карате. Противно на легендите за непобедимостта му Чък Норис е пребит още в първите си два турнира по карате.

Към 1967 година той се усъвършенства достатъчно, за да отбележи големи победи над прочути състезатели.

През 1968 година Норис печели титлата в професионалния карате шампионат в средна категория и успява да я задържи 6 поредни години.

През следващата година печели тройната карате корона за най-много победи и приза "Боец на годината" от списание "Черен колан".

Следва една паметна за феновете среща. По време на демонстрация за бойно изкуства в Лонг Бийч, Калифорния Норис се запознава с друга легенда - самият Брус Лий.

През 1972 година Лий го кани да участва в "Пътят на дракона", който се определя като първия пробив в актьорската му кариера.

Следват популярните за любителите на екшъна "Брейкър! Брейкър!", "Октагон", "Око за око" и "Самотният Вълк Маккуейд", които доказват неговия потенциал за генериране на приходи.

Личният живот на Норис също е много интересен. През 1958 година той се жени за Даян Холичек, от която има двама сина. След 30 години брак Норис и Холичек се развеждат през 1988 година. Десет години по-късно той отново се жени. Този път за бившия модел Джена О' Кели, която е с 23 години по-млада от него и му ражда близнаци.

В края на 2005 година Норис става обект на интернет феномен, познат като факти за Чък Норис, които събират измислени, често абсурдни героични подвизи и черти за самия него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания решава за мерките около Великден
Испания решава за мерките около Великден
Червен картон, продължения, драма и нова горчилка за Ювентус
Червен картон, продължения, драма и нова горчилка за Ювентус