НОВИНИ

В близките часове дъждът почти навсякъде ще премине в сняг

bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 10.03.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Очакват ни значителни валежи от дъжд, които в почти цялата страна ще преминат в сняг. В близките часове ще завали в цялата страна. В районите с жълт код, с изключение на област Варна, ще натрупа снежна покривка, а в Предбалкана и Лудогорието, както и по планинските проходи, ще има виелици и условия за навявания.

Със силен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и почти навсякъде в Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат от 2° до 11°.

През нощта ще продължи да вали, вече почти навсякъде сняг, само в равнинните части от Югоизточна България валежите ще са от дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°. Снежната покривка ще продължи да с е увеличава. Ще остане ветровито и по планинските проходи, в Добруджа и Лудогорието, и в Предбалкана ще има снежни виелици и ще се образуват навявания.

До обяд, в по-голямата част от страната, валежите ще спрат, най-късно, след обяд, в югоизточните райони. От запад облачността временно ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Вечерта обаче, от северозапад, отново ще започне заоблачаване. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°.

В планините до обяд все още на места ще превалява сняг. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Максималните температури в курортите ще са от минус 7 градуса на Алеко, около минус 3°, минус 4° в Боровец и Пампорово и до 1 градус в Банско. Ще е много ветровито със силен вятър от север.

Облачно, с валежи, ще бъде времето почти навсякъде в Европа, с изключение на Западното Средиземноморие, както и в Европейска Русия, където ще бъде слънчево, но много студено..

В петък сутринта и у нас ще бъде студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, на отделни места до минус 10°. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни. Облачността ще е променлива, в неделя по-често значителна, само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес България ще види коя е песента на Виктория за Евровизия 2021
Днес България ще види коя е песента на Виктория за Евровизия 2021
Гуардиола: Манчестър Юнайтед все още може да стане шампион
Гуардиола: Манчестър Юнайтед все още може да стане шампион