НОВИНИ

Жълт код за дъжд и сняг днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.03.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, в северозападните райони - от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. До вечерта на много места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия са преспи и навявания.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

Максималните ще са от 1° до 3° в Северозападна България, до 9° - 11° в югоизточните райони от страната.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под около 1200 метра - от дъжд, но границата между дъжд и сняг ще се понижава. След обяд вятърът ще се ориентира от запад - северозапад и с него ще нахлува студен въздух.

На много места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат: в Северна България и по високите котловинни полета ще вали сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка; в Югоизточна България - все още дъжд, в Странджа и Сакар - мокър сняг. В четвъртък до обяд в по-голямата част от страната валежите ще спрат.

В петък сутринта ще бъде доста студено с температури до минус 10°. През деня ще започне затопляне. През почивните дни ще се затопли още. Облачността ще е променлива, в събота на отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3502 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
3502 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Чехли на Чърчил са продадени на търг за почти 55 000 долара
Чехли на Чърчил са продадени на търг за почти 55 000 долара