НОВИНИ

Какво мисли английската кралица за обвиненията в расизъм от Меган и Хари?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:58, 09.03.2021 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
Европа
Слушай новината

Бъкингамският дворец с официална позиция след интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри. В нея се казва, че въпросите, които се повдигат там, са притеснителни, и дворецът ще ги разгледа много сериозно, но в тесен семеен кръг.

А Пиърс Морган вече няма да бъде водещ на популярно тв предаване заради острите коментари по адрес на Меган.

В скандалното интервю: Меган и Хари с обвинения в расизъм към кралското семейство

4 изречения - в толкова се е събрала реакцията на Бъкингамският дворец на интервюто на Меган и Хари.

"Цялото семейство е дълбоко натъжено да научи до каква степен са били предизвикателство последните няколко години за Хари и Меган. Повдигнатите въпроси, особено тези за расата, са притеснителни. Някои от спомените може и да се различават, но те се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани в тесен семеен кръг. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството."

Изявлението се появява по-малко от 24 часа след излъчването на интервюто на херцозите на Съсекс и опроверга очакванията, че подобна реакция ще има след няколко дни.

Първите коментари - тонът е помирителен, но не липсва предизвикателство, което се разчита в думите за различаващите се спомени.

Само няколко минути след позицията на Кралица Елизабет Втора, стана ясно, че журналистът Пиърс Морган вече няма да води популярното предаване "Добро утро, Великобритания". Причината - острите коментари на водещия след интервюто на Меган и Хари.

Срещу него са получени над 40 хиляди оплаквания. Морган беше лице на предаването шест години.

След скандалното интервю на Меган и Хари: Кралски хроникьори извадиха още факти

По-рано днес принц Чарлз отказа да коментира интервюто на сина и снаха си. А хората и от двете страни на Океана остават силно разделени в реакциите са изявата на Меган и Хари.

"Очевидно към Меган и Хари ще се проявява голямо съчувствие. Голямо съчувствие, обаче, ще има и към кралицата и кралското семейство. Според мен тази тема запълни празнотата след темата Брекзит", каза журналистът и писател Робърт Хардман.

Във Великобритания интервюто, което вече е определено като медийното събитие на годината, е гледано от над 11 милиона души.






Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преброяване в Скопие: Колко ще се определят и като българи?
Преброяване в Скопие: Колко ще се определят и като българи?
Голяма част от британската общност в Банско осъжда Меган и Хари
Голяма част от британската общност в Банско осъжда Меган и Хари