НОВИНИ

Пияният шофьор в Бяла Слатина търсил бившата си съпруга (Обзор)

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
19:34, 09.03.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха 43-годишния шофьор, прегазил трима души в Бяла Слатина снощи. Ще му бъде повдигнато и обвинение за предумишлено убийство. При инцидента късно снощи почина прегазеният мъж, а жените са в тежко състояние. Според близки на пострадалите извършителят е търсил бившата си съпруга, която често заплашвал с убийство.

Всичко започва снощи към 19.30 часа на улица "Латинка" 1. Тогава 43-годишният Иван от с. Бреница нахлува в ромския квартал на Бяла Слатина с лекия си автомобил.

След като блъска трима души, един от които за съжаление малко по-късно издъхва, шофьорът продължава напред и единствено благодарение на камък, в който колата се блъска, не продължава по улицата, по която към момента има десетки хора.

Свидетели на катастрофата в Бяла Слатина: Шофьорът действаше умишлено

Тежко пострадала от инцидента е и бившата съпруга на Иван, както и нейна съседка.

"Той е тръгнал умишлено пиян. Отгоре се засилил, един път два пъти обръща колата и тук влиза в двора, помита чешмата, коритото, даде напред назад и се качил тук с колата и не успял да избяга", споделя Пламен Петров - брат на загиналия.

Хората в квартала разказват, че Иван системно тормозел семейството на бившата си жена, като срещу него има и жалби в полицията:

"Задържан е извършителят. Ще бъде привлечен за извършено от него престъпления за причиняване на смърт и средна телесна повреда, които са причинени умишлено при управление на МПС, като предвиденото от закона е от 10 до 20 години лишаване от свобода", обясни Владимир Сираков - окръжен прокурор на Враца.

Задържаният шофьор е осъждан няколко пъти за шофиране след употреба на алкохол и причиняване на лека телесна повреда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РЗИ-тата решават сами къде в страната ще работят фитнеси, молове и заведения
РЗИ-тата решават сами къде в страната ще работят фитнеси, молове и заведения
Как действат ваксините на различните варианти на коронавируса?
Как действат ваксините на различните варианти на коронавируса?