НОВИНИ

САЩ и ЕС възобновяват сътрудничеството си в областта на климата

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:32, 09.03.2021
Чете се за: 01:22 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

САЩ и ЕС възстановяват диалога и сътрудничеството си в областта на климата и опазването на околната среда. Това потвърди специалният пратеник на САЩ по въпросите на климата Джон Кери, който днес е на посещение в Европейската комисия в Брюксел.

"Намираме се в климатична криза, но тя е и най-голямата възможност от времето на индустриалната революция да обновим икономиките си", каза Кери при срещата си с Франс Тимерманс - еврокомисаря, който отговаря за Зеления пакт.

Кери изрази надежда на срещата на ООН за околната среда в Глазгоу през ноември светът да се обедини в усилията си в опазването на природата.

"Ние нямаме по-добър партньор от нашите приятели в Европейския съюз. Важно е да обединим усилия си - това е нещото, което ще обсъждаме днес - защото никоя страна не може да се справи сама с тази криза. Трябва да се включат всички държави, правителства, граждански общества, общности, нации, частния сектор. Ще бъдат необходими трилиони долари или евра за опазването на околната среда", каза специалният пратеник на САЩ по въпросите на климата Джон Кери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Вълчев: Засега няма решение за общо затваряне на училищата
Красимир Вълчев: Засега няма решение за общо затваряне на училищата
Клоп разкри дали ще води Германия
Клоп разкри дали ще води Германия