НОВИНИ

След скандалното интервю на Меган и Хари: Кралски хроникьори извадиха още факти

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:37, 09.03.2021
Чете се за: 04:22 мин.
По света
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Бъкингамският дворец мълчи след скандалните разкрития Меган и Хари. Протоколът обаче не изисква отговор на кралското семейство. По информация на кралски репортери в двореца се провежда кризисна среща. Интервюто предизвика бурни реакции в целия свят и раздели британското общество.

От симпатии през пълно презрение до безразличие - с пълна скала от емоции британското общество реагира на скандалните разкрития на Меган и Хари.

След интервюто кралски хроникьори побързаха да извадят някои факти.

"Меган каза, че те не искат Арчи да бъде принц, но той никога не може да носи титлата принц, защото правнуците на суверена не получават тази титла. Така, че никога не е било отнето нещо, което просто не се дава", каза Виктория Мърфи, коментатор.

Ще отвърне ли обаче монархията на удара? Бъкингамският дворец засега остава притихнал. Според британски таблоиди кралският двор изживява най-тежката си криза от 85 години.

С мълчанието расте и любопитството "кой е расистът в кралския двор", оскърбил Меган за цвета на кожата на Арчи, още преди да се роди. Лейбъристите призоваха за разследване на твърденията за расизъм. Премиерът Борис Джонсън отказа да бъде замесван в скандала.

"Най-хубавото нещо, което мога да кажа, е, че винаги съм изпитвал най-голямо възхищение от кралицата", коментира Борис Джонсън, премиер на Великобритания.

Разкритията на младата двойка получиха неодобрението и на Томас Маркъл, бащата на Меган, с която не са в добри отношения.

"Трябваше да изчакат с това интервю - като се има предвид възрастта на Кралицата и принц Филип, мисля, че беше редно да замълчат. Уважавам кралското семейство и не вярвам, че са расисти", каза Томас Маркъл, баща на Мегън Маркъл.

Белият дом за интервюто на Хари и Меган пред Опра: Това е тяхна лична работа

Извън Острова Меган и Хари се радват на подкрепа от хора от шоубизнеса до политиката.

"Трябва да подкрепим тази жена и да ѝ покажем, че цветът е само цвят. Няма значение какъв цвят е кожата ти, от коя раса си, ти трябва да бъдеш приет", споделя Динео Матлаела.

От Белия дом похвалиха двойката за смелостта ѝ.

"Изисква се смелост от всеки, който излезе напред и говори за борбата за собственото си психично здраве и разкаже своята история", смята Джен Псаки, прессекретар на Белия дом.

Голяма част от Холивуд застана зад двойката.

"Очевидно към Меган и Хари ще се проявява голямо съчувствие. Голямо съчувствие обаче ще има и към кралицата и кралското семейство. Според мен тази тема запълни празнотата след темата Брекзит", каза Робърт Хардман, журналист и писател.

Засега кралските репортери не се наемат да прогнозират кога ще утихне скандалът. Прогнозите са, че очакванията за големи сътресения в кралския двор няма да се оправдаят. Интервюто обаче постави въпроса за бъдещето на британската монархия през 21 век и дали кралското семейство няма да се разпадне.

Встрани от скандала стои 99-годишният принц Филип, който продължава да е в болница. Принц Чарлз е единственият от кралското семейство, който днес се появи на обществено място - във ваксинацонен център. Принцът беше помолен за коментар. Той отказа.

В скандалното интервю: Меган и Хари с обвинения в расизъм към кралското семейство

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязко увеличение на заразените, възможно е затягане на мерките
Рязко увеличение на заразените, възможно е затягане на мерките
Двама души в болница след инцидент с асфалтираща машина в Басарбово
Двама души в болница след инцидент с асфалтираща машина в Басарбово